БСП няма да предлага министри за служебния кабинет

Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова

18.11.2016 | 17:46 Редактор: Мария Аладжова
БСП няма да предлага министри за служебния кабинет

БСП няма да приеме мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова след среща при президента Росен Плевнелиев.

Разговорите са част от консултациите при държавния глава след оставката на кабинета на Бойко Борисов. Вчера при президента бяха ГЕРБ и лидерът им също обяви, че няма да приеме мандата.

"От името на БСП няма да предлагаме министри и няма да редим кабинет", каза още Нинова по повод призова на Борисов социалистите да съдействат на Радев при формирането на служебното правителство.

Шефката на БСП беше категорична и че партията й няма да участва в каквато и да е коалиция в рамките на това Народно събрание.

След успеха си на президентските избори социалистите щели да насочат усилията си в това да се подготвят за следващото управление, ако на предсрочните избори хората им дадат доверието си.

Нинова и президентът говорили за промени в изборното законодателство.

"Обсъдихме и това, че бюджетът трябва да мине на второ четене. Ние няма да пречим", каза водачката на червените. Тя поясни, че това не значи, че БСП ще подкрепят бюджета, а че ще спазят обещанието си да не внасят предложения между първо и второ четене.

Тя е настояла пред президента до разпускането си парламентът да разгледа закона за публичната собственост, закона за храните и още няколко проекта, свързани с икономиката.