Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От БСП са категорични - няма да правят опити за правителство, отиват на избори

Няма време за промени в изборното законодателство, каза Георги Търновалийски пред Bulgaria ON AIR

17.11.2016 | 20:06 Редактор: Луиза Божинова
От БСП са категорични - няма да правят опити за правителство, отиват на избори

От БСП няма да правим опити за съставяне на правителство, трябва да отидем на избори. За нас това е правилната позиция. Това поискаха българите.

Това заяви народният представител от БСП Георги Търновалийски в предаването "Денят ON AIR". "Ние нямаме възможност да направим кабинет и управление, защото в момента Конституцията изисква президентът да назначи служебен кабинет, който има задача да подготви предсрочните парламентарни избори", поясни той.

По думите му победата на ген. Румен Радев на президентските избори е победа на българския народ.

"Ген. Радев поиска да бъде българският президент и ние застанахме зад него. Не си правим илюзии, че 2 милиона и 63 хиляди българи ще гласуват за БСП на предстоящите предсрочни парламентарни избори", посочи Търновалийски в студиото на Владимир Сиркаров.

Търновалийски каза, че според него няма време за такива промени в изборното законодателство, каквито се поставят от националния референдум.

"Мажоритарният вот ще доведе до това, че представителството на определени области ще бъде от хора, които по един или друг начин са зависими или поставени отнякъде. Определено има области, където етническата карта ще играе и тя ще определя кои ще бъдат представителите", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Вижте във видео целия разговор: