Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Големите партии се увличат по изборите, както някои се увличат по хазарта"

Това мнение сподели Георги Недев от БДЦ в студиото на Bulgaria ON AIR

17.11.2016 | 20:23 Редактор: Тодор Петров

Големите партии се увличат по изборите, както някои хора се увличат по хазарта. Крайната цел е самостоятелно управление на тези партии. Не мисля, че на България това й беше необходимо в настоящия момент.

Това обобщи в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Георги Недев от Българския демократичен съюз (БДЦ).

Той е категоричен, че политическа криза в страната няма, а президентът е побързал да обяви такава. Според Недев кризата е правителствена. 

"В момента имаме оставка на едно правителство. Нямаме онази криза, която довежда до недоволство от народа и блокиране на институции. Има различни варианти за продължаване на хода на работа на държавните институции", обясни гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Като една от причините за оставката на кабинета "Борисов" 2 Георги Недев посочи смесването на единия вид избори с другия

"Има елемент на емоция, имаше и дадено обещание, но не изключвам и стратегическо действие с бъдещи политически цели", аргументира позицията си той.

Според Георги Недев тезата, че при мажоритарен вот ГЕРБ и БСП ще имат преобладаващо мнозинство в парламента, не е толкова сигурна. Той настоя, че трябва да има промяна в изборния закон и в партиите, защото е използван методът на пряка демокрация и е станало ясно какво мисли по въпроса българският гражданин.