Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кои са четирите основни двойки в президентската надпревара?

Коментар по темата на бившия председател на НС Александър Йорданов в Денят ON AIR

06.10.2016 | 21:13
Кои са четирите основни двойки в президентската надпревара?

"Към края на 80-те години 1 млн. бяха членовете на комунистическата партия, влезли в нея по две причини. Едните, които вярваха в идеята за комунизъм и световна революция, а другите - за да направят по-бързо кариера в живота. И двете причини обаче са неморални, защото самата идея за комунизъм е фалирала", коментира в Денят ON AIR бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов.

По думите му, правилно е Цветан Цветанов да се извини и ГЕРБ да се поправят.

"На истинския политик трябва да му се дава шанс да греши, но и да се поправи", смята Йорданов.

Според него изборът на Цецка Цачева е логичен, защото има предимството, тъй като е председател на парламента и е политик на диалога и разбирателството, консенсуса и балансирането.

"Но.. каквото каже премиерът тя ще го повтори. Цачева не се очаква да изневери на Борисов", допълни гостът на Bulgaria ON AIR.

Според него има четири основни кандидат-президентски двойки.

"Едната е на Трайков и Събев. Те събират традиционно гласовете на някогашната синя политическа вълна и са кандидатите, които изразяват най-точно евроатлантическата ориентация на България", обясни Йорданов.

По думите му имаме сериозно нарушен баланс в отношенията с Русия. "Трябва да изправим везната, Трайков е човекът, който може да направи това", посочи гостът.

"Другата двойка, Румен Радев и Илияна Йотова, са абсолютна грешка на БСП. Слаб кандидат за президент, неподготвен.Той може да разчита само на електорат", настоя Йорданов и добави, че третите са обединените патриоти Красимир Каракачанов и Явор Нотев.

"Те ще разчитат на партийния вот на три партии, както и на кампанията против бежанците", уточни Йорданов.

Според бившия председател на парламента проблемът е, че това синхронизиране на институциите и свеждането им до един човек, вече сме го живели нашето поколение. 

"Борисов не трябва да допуска това нещо в демократична България. Хората и държавниците трябва да имат и свой глас", настоя гостът и заключи, че на балотажа иска да бъдат реформаторите и ГЕРБ, защото ще бъде интересно да разберем тези, които отпаднат кого ще подкрепят .

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Nikola_Chuhlev
преди 7 години
Моля сложете правилното видео. Сигнализирай за неуместен коментар