Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нямаме никакви критерии и ценз за кандидатстване за президент

Това констатира бившият депутат Николай Камов в ефира на Bulgaria ON AIR

06.10.2016 | 20:13 Редактор: Тодор Петров
Нямаме никакви критерии и ценз за кандидатстване за президент

Бившият народен представител Николай Камов каза в "Денят ON AIR" в политиката се явяват много неподготвени и сиви хора. Той подчерта, че не ги избират хората, а машината, която как да бъде победена в момента.

"Нямаме никакви критерии и ценз за кандидатстване за президент. Там има хора с висящи дела, за мен са доказани престъпници. Правилата, по които се опитваме да правим политика не са добри", настоя гостът на Bulgaria ON AIR. 

Николай Камов е на мнение, че състоянието на нещата у нас може да бъде наречено "синдром". По думите му, политическото отсъства, а участниците в политиката опитват да решават корпоративни и лични проблеми вместо обществени.

"Имах мечта България да има европейска социалдемокрация. Българската левица е надробена, тя дори не е лява. Дясното се трансформира в ГЕРБ - единствената партия, която успява да артикулира обществен интерес", посочи бившият политик.

Камов е на мнение, че в момента най-лошото е случващото се с кандидатурите на Ирина Бокова и Кристалина Георгиева за ген. секретар на ООН. Според него правителството е дискредитирало евркомисар и генерален директор на ЮНЕСКО. 

"Виновни са всички, които наливаха място в огъня. Грешката на правителството беше, че смени кандидата. Ако Борисов си гледаше интереса вероятно нямаше да го направи", посочи гостът в студиото на Владимир Сиркаров.