Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антон Кутев: АБВ трябва да е наясно за потенциала, който има

"Няма да допуснем някой да управлява БСП по нерегламентиран начин"

23.08.2016 | 20:07 Редактор: Луиза Божинова
Антон Кутев: АБВ трябва да е наясно за потенциала, който има

Нямам нищо против да работим заедно с АБВ, мисля, че никой в БСП няма. Ние не се отказваме нито от помощта, нито от съдействието с АБВ, нито пък от общото ляво. Друг е въпросът, че АБВ трябва да е наясно за потенциала, който има и затова, че ние работим в тези граници. Ако се нарушат гранциите, това ще доведе само до негативи за президентската кампания на генерал Румен Радев.

Това коментира в предаването "Денят ON AIR" Антон Кутев, член на Изпълнителния съвет на БСП.

"Не е вярно, че АБВ стоят зад тази кандидатура. Корнелия Нинова нееднократно заяви, че тя е човекът, който я е издигал. Тук има огромна електорална разлика. Нашите избиратели и техните са едно към десет. Всеки трябва да си знае мястото. Това е част от успешната кампания, която ни предстои", настоя той.

"Поставянето на нещата на верните места ще доведе до повече сила в кампанията. 52% от БСП допитване доказаха, че искат обща коалиция с АБВ. Проблемът е, че другите 48% искат точно обратното. Ако ние не поставим нещата на местата им, от тези 48% ще получим минус, който е по-голям", каза още Антон Кутев.

"Днешният ход на Нинова, който е много силен, показва, че заден вход в момента няма и няма да се получи тази игра, ако някой иска да превземе БСП по някакъв друг начин. Това е важно, защото ще укрепи позициите на ген. Радев като кандидат за президент", заяви Кутев. "Ще работим заедно с АБВ, ще търсим ново ляво единение, но това не означава, че ще допуснем някой да управлява БСП по нерегламентиран начин."

"Според мен Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков се опитват да се върнат в политиката през БСП. Ние нямаме нищо против да се върнат в политиката Първанов и Калфин. Но не бива да го правят на гърба на партията, която напуснаха", подчерта Кутев. "Имаме кандидат за президент - генерал Радев. Ако искат АБВ да се включат в тази кандидатура, има инициативен комитет, да се включат в нея. Никой няма да им откаже съдействие", заключи той.