Ген. Радев на среща с АБВ: Целя се във всички българи

Генералът е силна кандидатура, похвали го Първанов

18.08.2016 | 11:15 Редактор: Анисия Иванова
Ген. Радев на среща с АБВ: Целя се във всички българи

След като убедително спечели доверието на БСП и беше избран за кандидат за президент на левицата, ген. Румен Радев дойде на крака и на заседанието на Националния съвет на АБВ, за да изложи вижданията си за работата си на „Дондуков“ 2.

Той обясни, че иска да обсъди с хората на Георги Първанов възможностите за по-широка коалиция, защото според в битката за държавен глава всеки глас е важен.

„Аз се целя във всички българи, които мислят за България, една България, здраво стъпила на своите национални интереси, лоялен член на НАТО и на ЕС, с активни способности, самостоятелна и активна“, отсече генералът, който напусна армията, за да тръгне на битка за държавен глава.

Очаквано лидерът на АБВ Георги Първанов категорично застана зад Радев.

„Имаме всички аргументи да го подкрепим. Той е силна и убедителна кандидатура, голям български патриот, като човек печеливша кандидатура и като възможност да е президент“, похвали го лидерът на АБВ.

Той обаче отказа да коментира въпроса дали Радев е посочен за поста от АБВ.

Това е безсмислен спор. Аз съм поздравил БСП за номинациите, които са направени за него. Това е кандидатура равно отдалечена и равно приближена. Всички носят отговорност и както Корнелия Нинова, така и аз, а и всеки един партиен лидер, ще носи своята отговорност за изборите, настоя Първанов.