Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Анализатор: Ген. Радев е находка, с която БСП изненада и изнерви ГЕРБ

Западният свят се разпада и нямаме право да се караме с никого, посочи в Денят ON AIR Първан Симеонов

16.08.2016 | 20:09 Редактор: Тодор Петров
Анализатор: Ген. Радев е находка, с която БСП изненада и изнерви ГЕРБ

Политическият анализатор Първан Симеонов определи евентуалното номиниране на ген. Румен Радев за кандидат-президент на левицата като "находка". Гостът в предаването Денят ON AIR посочи положителните и отрицателните черти на подобна номинация.

"Има хубава легенда около ген. Радев - натовец е, но не е съгласен друг да го управлява. Излъчва стабилност и национализъм. ГЕРБ са изненадани и изнервени от тази кандидатура", обясни анализаторът, като добави, че ген. Радев е неразпознаваем кандидат и ще има вътрешни драми след номинацията му.

"Ген. Радев е находка, но влизането му в политиката ще доведе до загуба на рейтинг. Кампанията няма да е дълга, но ще му търсят гафове навсякъде. Изглежда доста професионално в момента, трябва да има едно наум", предупреди гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

По думите му бъдещият президент трябва да е човек с достойнство и да бъде гъвкав. Първан Симеонов е на мнение, че генералите имат предимство в надпреварата, заради нуждата от сигурност и стабилност. 

Политическия анализатор коментира и предстоящия референдум, в който според него има изместване на фокуса от важните икономически теми. 

"Трябва да се краде по-малко, но и да се произвежда повече.  Говори се по процедурата, а не по съдържанието. Трябва да променим най-вече икономическото съдържание", поясни Първан Симеонов, според когото обществото е залъгвано, че нещата ще се оправят, когато се смени политическата система.

Гостът на Bulgaria ON AIR е на мнение, че Западният свят се разпада пред очите ни и нямаме право да се скараме с никого. Симеонов посочи, че в контекста на ситуацията премиерът Бойко Борисов е бил в правото си да предаде преследвания за опит за преврат в Турция Абдуллах Бююк.

"Страх ни е и разбирам премиера Борисов. Той вече е друг човек -  говори много за Русия и след атентата в Ница каза, че "ние от Западния свят сами сме си виновни", каза още Симеон Първанов.