БСП и АБВ се разбраха, издигат ген. Румен Радев

Няма да го задушаваме в партийна прегръдка, обеща Георги Първанов

10.08.2016 | 15:25 Редактор: Тодор Петров
БСП и АБВ се разбраха, издигат ген. Румен Радев

Доближаваме се до обща кандидатура в лицето на ген. Румен Радев, призна лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата на партията с АБВ. С това обаче въпросът не приключва, защото окончателното решение ще се вземе от Националния съвет на БСП, на който ще обсъдим и гласуваме всички имена, уточни Нинова. 

"Подхождаме с респект към всички номинации на партньорите и не вземаме страна. Кандидатурата на ген. Радев е не просто равноотдалечена, но и е изключително силна и убедителна", коментира и лидерът на АБВ Георги Първанов и поздрави Нинова и соцръковадството за избора на генерала, пише 24 часа.

Затова и от АБВ изтеглили от масата на преговорите неговото име и това на Ивайло Калфин. "Ген. Радев може да бъде по-добрият президент. Няма да му стана съветник и няма да го задушаваме в партийна прегръдка, като стане президент", коментира още Първанов.

Според бившия държавен глава ген. Радев би могъл да възстанови авторитета на държавността. БСП и АБВ са се разбрали и за формулата за участие в изборите и тя ще е коалиции от партии.

"Готови сме на коалиция с БСП, но се очертава широка мрежа от коалиционни споразумение и с други партии", каза още Първанов.

Нинова пък призна, че като спорен въпрос остава фигурата на вицепрезидента.

"Въпреки че по пътя на логиката ни се пада, ние няма да предложим вице, ще предложим това да свърши кандидатът за президент", каза лидерът на АБВ.