Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Полина Карастоянова: Вежди Рашидов е ценен за българската култура!

Рано е да даваме оценки на медиите за това как отразяват събитията около нас, коментира независимият народен представител

28.07.2016 | 21:10 Редактор: Мария Аладжова
Полина Карастоянова: Вежди Рашидов е ценен за българската култура!

Все още е рано да се дава оценка за ролята на медиите в глобален и регионален план. Това мнение сподели в предаването "Денят ON AIR" независимият народен представител и бивш председател на Комисията по културата и медиите Полина Карастоянова.

"Рано е да се дава оценка на медиите. Още не сме готови с цялостния анализ на това, което се случи по време на "Арабската пролет". Станахме неволни свидетели на преповдигнато отношение към свалянето на диктаторските режими и това, което се случи в тези страни едва ли може да се нарече добро за хората, които живеят там", коментира Карастоянова.

Според нея създалата се ситуация в Турция и региона изисква повече въздържано отношение, отколкото бързи и емоционални оценки.

Карастоянова изрази подкрепата си за министъра на културата Вежди Рашидов, който беше подложен на критики заради негово писмо до водещ от Българската национална телевизия.

"Аз мисля, че министър Вежди Рашидов е достоен мъж, много талантлив скулптор и министър, който работи със сърцето си. Това за българската култура е нещо ценно", каза Карастоянова.