88 служители на турското външно министерство са били уволнени

Новината обяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу

28.07.2016 | 17:14 Редактор: Мария Аладжова
88 служители на турското външно министерство са били уволнени

Общо 88 служители на външното министерство на Турция са били освободени от длъжност, след проваления преврат от 15 юли, обяви Мевлют Чавушоглу.

Министър-председателят на Турция беше на посещение на Щаба на специалните части в Анкара, който бе бомбардиран в нощта на опита за преврат, съобщава  Anadolu Agency.

Чавушоглу заяви, че уволнените служители, „тези предатели, не бива да бъдат допускани да инфилтрират държавните институции“.

„Има двама посланици сред изпъдените“, добави той. „Разглеждаме случаите на други пратеници. Имаме нужда от повече информация“.

Чавушоглу заяви, че един от представителите в турското консулство в Казан, столицата на руската Република Татарстан, е заминал за Япония в навечерието на метежите в Анкара и Истанбул.

Над 44 хил. държавни служители са уволнени в рамките на общонационалното разследване по случая, което все още продължава.

Междувременно турското правителство започна чистка и в медиите, сред които вече има спрени 3 новинарски агенции, 16 телевизионни канала, 23 радиа, 45 вестника, 15 списания и 29 издателства.