Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Цвета Караянчева: В безсилието си да изберат правилния кандидат от БСП се заиграват с ГЕРБ

"Ще обявим кандидат-президентска ни двойка през септември"

14.07.2016 | 21:05 Редактор: Мария Аладжова
Цвета Караянчева: В безсилието си да изберат правилния кандидат от БСП се заиграват с ГЕРБ

Бойко Борисов е "треньорът на отбора", той е човекът, който се занимава с кадровата политика на правителството и в крайна сметка той ще реши кой от министрите да бъде подменен.

Това каза в предаването "Денят ON AIR" народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в коментар за исказването на премиера от днес, че възнамерява да освободи министри от правителството.

Борисов отказа да назове конркетни имена с обяснението, че най-напред ще представи намеренията си на коалиционните партньори на ГЕРБ за обсъждане.

Продължава мълчанието и относно имената на кандидатите на предстоящите президентски избори. "Ще обявим нашият кандидат в началото на септември", категорична бе Караянчева. По думите ѝ, който и да предложат от ГЕРБ, съответната кандитатурата "ще има ясно разписани точки и правила, както и програма, по които ще управлява България".

Запитана за изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев, който заяви, че предсрочни избори ще има, независимо дали ГЕРБ спечелят президентската надпревара или, не Караянчева коментира: "Ако сте забелязали, ние отдавна не обръщаме внимание какво говори Радан Кънев, защото се опитва непрекъснато на гърба на ГЕРБ да прави своите медийни изпви и своята политика, защото ние имаме ясна линия, имаме своите кадидати и ще ги обявим септември месец", посочи тя.

А относно призива на председателя на БСП Корнелия Нинова Борисов да назове кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, Караянчева заяви: "В безсилието си да намерят верния кандидат и верния път, от БСП продължават да се заиграват с нас".

Чуйте целия разговор във видеото: