Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Смяната на министри фатално закъснява, заяви Таско Ерменков

Народният представител от БСП коментира изказването на премиера, случващото се в левицата на ниво президентски избори и темата за АЕЦ "Белене"

14.07.2016 | 20:25 Редактор: Луиза Божинова
Смяната на министри фатално закъснява, заяви Таско Ерменков

Единственото правилно решение е да се сменят министри заради политиката, която провеждат. От тази гледна точка много малко министри трябва да останат.

Така народеният представител от БСП Таско Ерменков коментира в предаването "Денят ON AIR" думите на министър-председателя Бойко Борисов, който заяви, че обмисля евентуални кадрови промени в кабинета.

"Виждаме какво се случва в областта на сигурността, така че тук още трима министри би трябвало да се замислят за своите постове - на вътрешните работи, на отбраната, на външните работи", изброи Ерменков в студиото на Владимир Сиркаров. "Ако господин Борисов иска да покаже, че води национално отговорна политика, министри трябва да бъдат сменяни, фатално закъсняват вече", допълни депутатът от БСП.

По отношение на случващото се в БСП на ниво президентски избори и това дали ще има дискусии между отделните кандидати, Ерменков каза, че един месец е достатъчно да се изяснят позиции за това "кой каква позиция защитава и кои са неговите приоритети."

"Специално за БСП не е толкова чудно, че още не сме номинирали кандидат-президентска двойка. Ние правим всичко възможно, инициираме разговори за възможно обединяване на всички прогресивни хора с патриотична настройка, които биха могли да бъдат опозиция на всичко онова, което в момента ГЕРБ не е", посочи той. "30 август е крайният срок, който националният съвет е определил за номинацията на президентската двойка. До тогава ще има такава."

"Ние водим преговори с потенциални коалиционни партньори. ГЕРБ твърдо са решили, че ще се явяват сами. Тях не мога ги да разбера какво им пречи да си покажат кой ще им е кандидат-президент", каза още Ерменков.

Във връзка с темата за АЕЦ "Белене" народният представител категорично заяви, че не трябва да се продължава с кампанията, свързана с търсенето на виновник за провала. "За да се случат големи инфраструктурни проекти  е необходимо между политиците да има съгласие", настоя той.

Според Ерменков въпросът в момента е какво е единственото икономически изгодно решение за България.

Цялото интервю вижте във видеото: