Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

СДС: България е на прага на финансова криза, популистко е да се запушват усти с пари

Илия Лазаров и д-р Антон Койчев очакват да има наказателен вот на изборите 2 в 1

08.05.2024 | 20:50 Редактор: Елеонора Танева

Коалиция се поддържа трудно, трябва да има готовност за компромиси, без да се изпуска от очи главната посока. СДС е показала през години, че може да бъде в коалиция, в най-силните си години ОДС бяха коалиция. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му е време да се сложи "край на непрофесионалния подход, на излъганите надежди на хората, да се възцари нормалност и стабилност".

"Може да има разговори за възстановяване на нормалността, отказ от отричане на постиженията на другите. Трябва да има покаяние за някои грешки", категоричен е Койчев.

Кандидатът за евродепутат Илия Лазаров подчерта, че битката за Европа е много важна.

"Тя ще бъде важна и в следващия парламент, има пробив на националистическите партии в Европа, няма начин да вървим напред без федерализация на външната политика, на политиката за сигурност, в този турбулентен свят Европа, за да тежи, трябва да говори в един глас. На тероризма няма как да се противодейства без разузнаване, интеграцията между службите ще доведе до по-добри резултати", каза Лазаров.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че работата в ЕП не е само в пленарната зала с речи по минута и половина: "Има допълнителна работа, която се извършва в коридорите, скандалите ги има навсякъде, въпросът е да удовлетворяват с решението си обществото".

Кандидатът за евродепутат коментира, че ремонтът на "Патриарха" и "Витошка" е показателен за "аматьорщината" на сегашното управление на София. 

"Тези бутафорни колчета, след 6 месеца половината няма да ги има, правят се разходи, щуротии, задръстване, няма нищо екологично в задръстванията, не съм против велоалеите, но не трябва да се прави за сметка на хората - аматьорщина и посредственост", каза Илия Лазаров.

Двамата се обединиха около мнението, че страната ни е на прага на финансова криза. 

"Поради популисткото нерегламентирано харчене, това е популистко поведение "Да запушваме усти с пари", каза д-р Антон Койчев.

Според него политиците трябва да поискат прошка от избирателите, очаква да има наказателен вот. 

"Важно е коалицията ГЕРБ-СДС да има отчетлива преднина, ДБ ще понесат по-малки щети от ПП", убеден е Койчев.

Лазаров добави, че "Промяната" се показват като по-леви в своите възгледи. 

"Дясното управление не е да харчиш колкото имаш, не да живееш на кредит, това в един момент гръмва. Против сме вдигането на дъниците, те трябва да са поносими и събираеми", завърши Лазаров.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа