Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Иван Христанов: Купеният вот е неизбежен, един глас може да върви и по 400 лв.

Трябва да се гласува за опозиционно настроени партии, призова лидерът на "Единение"

08.05.2024 | 21:02 Редактор: Вяра Димова

Предстоящите избори няма да са последните предсрочни парламентарни избори за тази година. На това мнение е лидерът на "Единение" Иван Христанов.

"Това, което са планирали г-н Борисов и г-н Пеевски е да вземат около 130 места в парламента, съответно ГЕРБ, ДПС и ИТН да могат да си управляват сами", каза той в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му ще има купен вот на предстоящите избори. 

"В Плевен вървим към касиране на местните избори за общински съветници. Купуването на гласове ще бъде много тежко. Трябва да излезем и да гласуваме. На предните избори гласовете на някои места стигаха 350 лв. Този път, понеже са европейски и парламентарни, е възможно да стигнат 350-400 лв.", смята Христанов.

Според него се налага наративът, че Делян Пеевски е виновен, а Борисов е невинен: "За да може след изборите да направим сглобка №2 с Борисов и от връщане на България в 2009 г., да бъде върната в 1997 г. Пеевски е един от двамата души, закотвили България в мутренските години. Не е единственият", категоричен е той.

Политиката не ражда професионалисти, а професионалистите раждат политици, добави лидерът на "Единение".

"Това беше вакуумът, който излезе 2021 г. Хората искаха морални професионалисти да влязат в политическия живот. През 2021 г. бяхме стабилен отбор от морални и компетентни хора. За съжаление всички се оттеглиха. Това е страничен проблем спрямо големия проблем - не можем да позволяваме да продължава изпирането на Борисов", подчерта Христанов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Единение" не вижда опозиция в парламента.

"Възраждане" гласуват по нареждане на Десислава Атанасова, която стана конституционен съдия. Същото виждаме и от страна на ДПС и ГЕРБ. ПП-ДБ се борят на всяка цена да направят коалиция с ГЕРБ. Трябва да се гласува за опозиционно настроени партии, това е единственият начин да възстановим демокрацията в парламента", заключи той. 

"Социологическите проучвания винаги пропускат нови партии", допълни Христанов.

Няма да има сухопътен Шенген, обобщи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
baneful
преди 1 седмица
Промоция ! Продавам гласът си за 300 лв. ! Сигнализирай за неуместен коментар