Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Стефан Янев: Нагледахме се на (не)коалиции, които се правят заради властта

Важно е да изберем хора, които са в състояние да водят политика на диалог, заяви лидерът на "Български възход"

08.05.2024 | 20:23 Редактор: Толя Стоянова

"Влизаме отговорно в кампанията. Нашата цел е да търсим доверието на хората и да работим за успеха на България. Надпартийното мислене идва, след като хората със своя вот изпратят българските представители в парламента. Нагледахме се на (не)коалиции, които се правят заради властта. В последните години в политически план правим едно и също и очакваме различен резултат. Доверието ще бъде изградено, когато хората почувстват, че техният дневен ред е в начина, по който политиците правят реалната политика", коментира лидерът на "Български възход" Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му има кризи във всички сфери на обществения живот - от една криза преминаваме в друга. Според него най-важна е демографската, която изисква специално внимание.

"Съдебната система е съставена от хора, които работят, голяма част от тях добронамерено. Системата работи, но работи бавно. Трябва да променим това - правораздаването да стане по-бързо", каза  Янев пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос как се отразява на системата, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е с обвинения, Янев отговори, че това е проблем на МВР и уточни, че главният секретар е началник на всички униформени. Лидерът на "Български възход" е на мнение, че ако правителството на (не)коалицията смяташе за приоритет влизането на България в Шенген, бившият премиер Денков е нямало да каже, че ДАНС се занимава с контрабанда.

"Организацията на изборите не зависи само от служебното правителство. Зависи от ЦИК, от прокуратурата и от действията на МВР. Важно е да изберем хора, които са в състояние да водят политика на диалог - политика, която ражда решения в интерес на българските граждани", добави Янев. 

Той отбеляза, че дебатът за Европа е много важен.

"Искаме да видим Европа на нациите, Европа на успеха, Европа на мира. Всичко това, което се случва в Европа, е показателно, че довчерашните обществени настроение се променят", категоричен е кандидатът за депутат.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа