Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

ПР експерт: ГЕРБ и ДПС ще имат много депутати, ниската активност ще е минус за ПП-ДБ

ългарският народ или ще трябва да търпи, или да гласува, когато има за кого, заяви Диана Дамянова

07.05.2024 | 20:12 Редактор: Толя Стоянова

"Избирателната активност е ключът към бъдещото развитие на България. Ниската избирателна активност ще даде лош резултат за ПП-ДБ и за доста от малките партии. Бях убедена, че разумът доминира пред емоциите. ПП-ДБ седяха в "сглобката" с убеждението, че те управляват и прекрачиха границата. Неприемлива е версията, че точно когато щели да сменят регулаторите, Пеевски и Борисов са се окопали. Те си бяха окопани от преди това. Това, което трябваше ПП-ДБ да отговорят, е съгласни ли са да получат половината, за да започне процесът, или искат всичко - поискаха всичко, получиха нищо. Сега отново сме на избори", коментира ПР експертът Диана Дамянова в предаването "Денят ON AIR".

По думите ѝ българският гласоподавател не вижда себе си в "българската политическа класа", а "четящият човек" има сериозни съмнения дали Живко Коцев е "добро момче", но в ПП-ДБ действа системата: "казали сме веднъж, няма да се отмятаме, ние не се навеждаме". Според Дамянова тезата "сгрешил съм, не съм бил прав" при тях не е популярна. 

"ПП е създадена преди две години, много хора се присъединиха. Възможно е да има хора, които са се присъединили със задна мисъл", каза Дамянова пред Bulgaria ON AIR относно казуса с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови.

Тя добави, че в институциите има и професионалисти, които си вършат работа и се опитват да бъдат обективни, но "може би има нещо в "Митниците", което още не знаем". 

"ГЕРБ и ДПС ще имат много депутати. Те си дават реална сметка, че имат сила, която може да извади хората. България не е способна на революция. Българският народ или ще трябва да търпи, или да гласува, когато има за кого, сега нов играч няма", заяви ПР експертът.

Според нея България трябва да извърви следващите 20 години по пътя към ярко двупартийна система - където едните да бъдат център - дясно, а другите център - ляво.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа