Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Чорбанов: Сега си вадят кирливите ризи, след изборите ще видите метаморфози

Направиха безумни промени в Конституцията, заяви депутатът от "Има такъв народ"

04.04.2024 | 19:28 Редактор: Тодор Петров

Г-н Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва на България, заяви днес премиерът в оставка акад. Николай Денков.

Депутатът от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов не смята, че злото може да се персонализира. Според него злото води до безпринципни смесвания на интереси: Хора, които обещаваха да свършат едни неща, направиха съвсем други.

"Като малки ходехме на мачове и замеряхме полицията със снежни топки. Така се чувства опозицията в момента. Две групи хора си вадят кирливите ризи по възможно най-грозния начин, а опозицията ги замеря със снежни топки. Грозни отношения, защото не можаха да реализират амбициите за контрол над властта", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

Депутатът от ИТН посочи пред Bulgaria ON AIR, че когато става дума за предизборна ситуация, се използват всички елементи на властта. 

"Кампанията ще продължи до изборите, след тях ще видите метаморфози. Всичко зависи от изборния резултат, той ще даде на едните повече мъжество да изискат по-голям пай от баницата. Явно шефът на МВР има голямо отношение към изборите. От една страна са хартиените бюлетини, с които много умело се борави, от другата страна са новите тарикати с електронните устройства, които манипулират кодове и машини. И двата в случая се оказва, че трябва да изберем по-малкото зло и аз не знам кое е то", каза още проф. Чорбанов.

Той е на мнение, че властта се страхува кои ще бъдат следващите хора, които ще определят правилата. 

"Не искат да компрометират едните за сметка на другите. Направиха безумни промени в Конституцията и в резултат на това всички страдат, че правителството ще бъде контролирано от едни или други", изтъкна депутатът.

По думите му звучи повече от странно главният секретар да изчезне. Чорбанов предполага, че Живко Коцев е подал оставката си под натиск.

"Следващото правителство ще бъде контролирано от ГЕРБ. Г-н Главчев е влиятелна фигура в ГЕРБ. Беше в челните редици на ГЕРБ. Не може да очаквате да е претърпял пълен катарзис и да се е събудил като независим човек", категоричен е той.

Проф. Чорбанов определи акцията в Агенция "Митници" като наказателна. Според него финансовият министър Асен Василев е понесъл страхотни щети. Депутатът от ИТН е на мнение, че великденските добавки са популизъм.

Гледайте целия разговор във видеото.