ПП-ДБ: Главният секретар на МВР изчезва и никой не знае къде е

Живко Коцев публикува официалното си изявление с мотивите защо напуска

04.04.2024 | 18:31 Редактор: Беатрис Младжова

Преди броени часове на официалната страница на Министерството на вътрешните работи подалият оставка по собствено желание главен секретар Живко Коцев публикува официалното си изявление за мотивите, които стоят зад това негово решение да подаде оставка от поста си. 

В официалното изявление именно той съобщава, че през последните седмици се е замислял сериозно дали да прекрати професионалния си път в системата на МВР. Коцев попълни, че ще продължи реализацията си в друга сфера на обществения живот. 

Неговата внезапна оставка стана повод да се заговори, че срещу него е упражняван натиск. 

"Това, което знам е, че Живко Коцев от доста време е под сериозен натиск от страна на министъра и поне от месец-два ми казва, че има колебания дали може да остане, защото не успява да си свърши добре работата", заяви министър-председателят в оставка Николай Денков.

Оказва се, че никой не знае къде се намира подалият оставка главен секретар. 

"Никой не излиза да казва нищо. Днес изчезва главният секретар, никой не знае къде е, бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга, че първия път не знаел какво се случва с него, а информацията, която имам е, че вчера са претърсвали неговия офис", коментира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Самият Петков беше обвинен, че е оказвал натиск на вътрешния министър, като е настоявал заместник-министърът Кирил Ценкин да оглави щаба за предстоящите избори. 

"Винаги назад във времето е бил главният секретар. Няма как лице от политическия кабинет да е ръководител на оперативния щаб на изборите", добави министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Сигурно си е намерил работа в цирк Хумберто, като клоун, с добър хонорар. Сигнализирай за неуместен коментар