Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Александър Томов: Лъжата на ПП-ДБ е най-голямата за целия преход, трябват честни избори

"В България е пълно с независими експерти", каза той

01.04.2024 | 19:47 Редактор: Искра Ангелова

Исторически провал ли се оказаха промените в Конституцията?

"Това е несериозно отношение към нашата държавност. Става дума за няколко неща - провал не само на конституционно ниво, провал, основан на една огромна лъжа - най-голямата за целия преход, в който ПП-ДБ изникнаха анти-ГЕРБ коалиция, арестуваха Борисов нелепо, трябваше да го свалят от власт. Но действително той ги изигра елементарно", каза проф. Александър Томов от "Българска социалдемокрация – Евролевица" в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му са нарушени основни принципи на Конституцията.

"Бяха се от въпроса, че ние сме полудемократична държава, в която група парламентарни партии си дават невероятни привилегии - пари от бюджета, контролират изборния процес, всичко контролират те. И на всичкото отгоре ни занимават с твърдите електорати, никой не казва защо 70 на 100 от българите не гласуват. Те управляват с по 10% от гласовете на хората", допълни проф. Томов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че българският народ е излъган.

"Част от конституционните норми бяха нарушени от президента Радев, но ясно е записано, че служебното правителство е антикризисно и то трябва да осигури почтеност, честност на изборите. В България е пълно с независими експерти. Надявам се Димитър Главчев да предложи всичко това, което трябва - независими хора, които гарантират честни избори", коментира още гостът.

Проф. Томов е на мнение, че ако народът гласува - ще минат 4-процентната бариера, но ако хората си останат вкъщи - няма как: "Надявам се народът да се върне към своите корени, ние сме в десетката на най-бързо умиращите нации. Ние сме с най-лоша раждаемост. Нима това не се вижда? Наркотиците навлязоха в България масово навсякъде. Това означава, че държавата е разграден двор".

"Стигнаха да спорят кой какво ще вземе по министерства. Бойко Борисов разбра, че го лъжат, те бяха решили да го елиминират. Това беше замисълът и той разбра много добре", подчерта той, като допълни, че инфлацията е един от провалите пък на Асен Василев.

Гледайте целия разговор във видеото


2
0 rate up comment rate down comment 1
ТОчка
преди 1 месец
ПП-ДБ показаха страхотно неуважение към избирателите си. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ваня
преди 1 месец
затова се разбират толкова добре, понеже лъжите ги крепят Сигнализирай за неуместен коментар