Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Любен Дилов-син: Димитър Главчев е изключително почтен и работлив човек

"Политиката трябва да се върне към своята нормалност, каза депутатът от ГЕРБ-СДС

31.03.2024 | 14:13 Редактор: Йоана Великова

Скритата сглобка няма абсолютно никакво значение, защото с промените в Конституцията и с личността на Димитър Главчев, мисля, че всякакви конспиративни сценарии ще бъдат затворени, защото познавам Главчев - изключително почтен, порядъчен и работлив. Той много бързо ще докаже, че всичко това са "Радини вълнения". Промените в Конституцията ограничиха кръга на възможните служебни премиери до две изключително силни фигури. Единият, - Димитър Радев, не е успял да бъде номиниран, поради забрани от Етичния кодекс да се занимава с политическа дейност и съвсем естествен е изборът на президента. Не виждам нещо изключително в това. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов - син в студиото на "Опорни хора", като смята, че изборът е добър и това ще се докаже, когато Димитър Главчев представи екипа си.

Народният представител допълни, че има риск Народното събрание да се превърне в арена на предизборна битка.

"Големият проблем на политическия момент в България се нарича "Продължаваме промяната". И то е по една проста причина - създадено е, за да бъде срещу ГЕРБ. В момента, в който махнеш ГЕРБ, какво прави ПП, каква е тяхната идеология? Проблемът е, че когато махнеш анти-ГЕРБ - реториката им, там няма нищо и те винаги се вкопчват в нея, защото това е идеологическото основание за тяхното съществуване. В крайна сметка, политиката е нещо рационално, да, има много мечти, много красиви думи, има популизъм и национализъм, но най-важното, което има е прагматика. В следващия парламент те ще имат по-малко, ние ще имаме повече, но е много голяма вероятността да нямаме достатъчно дори заедно за управление", подчерта депутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Любен Дилов-син допълни също, че политиката трябва да се върне към своята нормалност и тя изисква когато правиш нещо общо всеки да поеме отговорност за частта, която е поел.

"Ако се стигне до избори 2 в 1, изглежда големият печеливш ще е "Възраждане". Надявам се българите да чуят какво говорят "Възраждане" и какво говорят другите, и да преценят кое им харесва повече, но виждам, че натам вървят нещата в момента", категоричен бе той

Гледайте целия разговор във видеото.