Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тонът в НС е безобразен, менажира се унизителен за избирателите скандал

Малко българи свързват държавата със съдебната система, смята психиатърът д-р Любомир Канов

23.02.2024 | 20:47 Редактор: Вяра Димова

Безобразен и недопустим е тонът в Народното събрание. Улични хулигански речници се втурват в публичното пространство. Това мнение изрази психиатърът д-р Любомир Канов, който коментира в студиото на "Денят ON AIR" изказванията през последните дни между управляващите партии.

"Става въпрос на важен сектор на държавата - секторът на правосъдието, прокуратурата, следствието. Един от най-големите хипопотами смята, че му се пада по право тази територия, а сега, когато ще трябва да избират регулатори, ДПС смята да вземе своето. Прозвуча голяма обида от главния човек в ДПС, който дължи своята позиция на хора, предимно с мохамеданско вероизповедание, неговата арогантност не приляга на ролята, която играе", анализира д-р Канов.

Според психиатъра "менажираният публично скандал е под всякаква критика" и е унизителен за всички избиратели.

"Има много примери за арогантност, добре забравени. Например - свалянето на правителството на СДС, "Боянските ливади", сараи. По въпроса за "дялкането" - "това е битка в блатото", смята гостът. 

Д-р Канов коментира и т.нар. меморандум: "Биха могли да обяснят на своите избиратели лесно необходимостта от едно споразумение. Но дали е дорасъл политическият елит? Има и достойни хора, но тонът в НС нагнетява враждебност. Ужасявам се от власт, чудовищна отговорност е. Беше обяснено каква власт имат регулаторите, които трайно решават въпросите на обществото. Беше обяснено добре. Битката през регулаторите, да се вземат сектори в икономиката, е очевидна".

Малко българи свързват държавата със съдебната система, посочи психиатърът пред Bulgaria ON AIR. Убийството на Мартин Божанов и казуса със замесените имена на магистрати, д-р Канов нарече "страшна мрежа".

"Трябва да се адмирират честните усилия на всеки, който прави нещо добро", завърши той.

Гледайте целия разговор във видеото.