Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Разпад! Изкараха на показ как делят държавата

"държавността е хвърлена на кучетата", каза Иван Иванов

22.02.2024 | 20:43 Редактор: Деси Николова

Всичко това, което се случва около меморандума и тези пазарлъци около ротацията, са изключително грозни. Те показват един пазарлък от най-евтиния с най-евтините номера и то единствено, за да се разпределят порциите от властта. Това заяви депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

"Изкараха на показ начина, по който поделят държавата, сферите за влияние. Очевидно от неопитност от страна на ПП-ДБ, защото ГЕРБ и ДПС са доста по-опитни в тази посока и го правят по-задкулисно, а тези направо показаха пред българските граждани по какъв начин се раздават дяловете от общата трапеза", коментира Иванов.

Според него този публичен скандал е показал "истинското лице" на това какво се е правило в правителството последните 9 месеца.

"Изключително грозно е и този публичен пазарлък, който се води, означава че държавата е наистина пред разпад. То няма държава, държавността е хвърлена на кучетата и може би някакви 'нотариуси' обикалят и разнасят в ръцете си. Аз съм сигурен, че ще видим още по-грозни сцени, които вероятно ще завършат с разпад на това нещо", категоричен бе депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че е необходимо временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса, да изкара наяве всички лица, които са замесени с убития.

"Тази комисия няма да има никакъв ефект, а ще бъде просто едно хвърляне на прах в очите, ако тя не изкара на светло кукловодите - тези политици, които са давали посока на работа на Нотариуса и неговия бивш съдружник Пепи Еврото, който се оказа, че МВР знае къде се намира", каза Иванов.

По негови думи тези 'кукловодите' вероятно са все още действащи и се притесняват, че ще има последствия за тях.

Иванов коментира и новите разкрития за натиск над магистрати. Смразяващи факти станаха ясни по време на изслушванията на съдия Владислава Цариградска - заплахи срещу нея и семейството ѝ.

"Това преминава границите на здравия разум. Това означава, че не само политическата, ами и съдебната система е разбира и с право хората нямат доверие на нея. Сега излизат на показ тези неприятни факти, които са били прикривани през годините и е важно да стане ясно кой стои зад всичко това, защото един параван е бил слаган", заяви Иванов.

Гледайте целия разговор във видеото.