Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Любомир Халачев: Ако някой знаеше, че Мартин Божанов ще бъде убит, щеше да е при Пепи Еврото

Героите на сериала, който гледаме, не са гении, а обикновени, алчни прости хора, със семпли интереси, кажа режисьорът

15.02.2024 | 20:37 Редактор: Елеонора Танева

На много места хората могат да тропнат на масата, да избират, не може в демократична държава, за разлика от племената, правосъдната система да е в такова състояние. Това заяви режисьорът проф. Любомир Халачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че до преди 2-3 месеца се е говорело, че има проблеми, но има и много почтени магистрати. Но след убийството на Мартин Божанов се оказало, че мрежата е такава, че почтените не се виждат. 

"До преди седмица имах надежда, че всичко ще се реши. Но тази комисия няма никаква функция, тя може 2-3 месеца да разпитва, да си губи времето, да каже "ние разбрахме кой е виновен". Прокуратурата какво ще прави през това време", попита Халачев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че е не е важно кой е в списъка с вип гостите на частния клуб на Нотариуса, а кой не е влязъл.

"Търсят тези, които ще бъдат пожертвани, за да продължи да работи системата. Преди 20 г. са му взети 400 000 лв. незаконно спечелени. Никой не е питал с какво се занимава този човек, който е крал навремето и никой не казва "аз лично го разследвах", коментира още режисьорът.

Той заяви, че обществото ни е социално покварено, идеалите, моралните ценности са изчезнали, както и "нещата, в които, хубави или лоши, се кълняхме".

Според проф. Любомир Халачев, ако някой е знаел, че Мартин Божанов ще бъде убит, е щял да бъде изпратен в чужбина по начина, по който е изчезнал Пепи еврото.

Ако родната действителност бъде разказана в сериал, той непременно ще е криминален. 

"Ако такъв сериал се направи без чувство за хумор, много хора ще вдигнат пистолета и ще се застрелят. Героите на тези сериали не са гении, а обикновени, алчни прости хора, със семпли интереси. Няма значение какви постове и титли носят. Малко по малко са пропускани пробойни и сега се е скъсал бентът и ни залива тази мръсотия", каза още режисьорът.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 2 месеца
Отдавна се очакваше да го гръмнат Сигнализирай за неуместен коментар