Депутати имат списъка от ген. Атанас Атанасов за магистратите в частния клуб на Мартин Божанов

На специално създадената комисия изслушват представители на Антикорупционния фонд

15.02.2024 | 19:18 Редактор: Толя Стоянова

Първи работен ден на Временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса. Още преди началото на заседанието нейният председател Никола Минчев потвърди, че е получил от лидерът на ДСБ Атанас Атанасов списъка с имената на магистратите, които евентуално са членували в частния клуб на Божанов.

В залата в НС тече изслушване на Антикорупционния фонд, организацията, която още преди години публикува разследване за влиянието на Мартин Божанов - Нотариуса. Фондът е представен от трима експерти.

"Изясняване на това какво са работили през годините специализираните правосъдни институции КПКОНПИ и другата институция - Министерството на вътрешните работи", отбеляза Андрей Янкулов от АКФ.

"Взели сте решение да не предоставяте повече списъци, да не излизат повече факти", заяви Маноил Манев от ГЕРБ.

"Ако един съдия е направил условие през 2005 г. и сте в близки доверителни отношения, след това ако той е станал председател на специализирания съд, това са добри условия да продължаваме да работим заедно", добави Николай Стайков от АКФ.

Снимка: БГНЕС