Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бившият директор на "Ел Би Булгарикум": Върнаха порочните практики, протече чистка

Заварихме свръхдоставки на мляко, което доведе до свръхпроизводство на тайни продукти, заяви Владимир Русев

22.12.2023 | 20:45 Редактор: Вяра Димова

Протече чистка в "Ел Би Булгарикум". Бяха освободени четирима от ключовите директори - търговски, административен, оперативен, финансов. Връщат се порочните практики, които нашето ръководство прекрати по време на нашето управление - провеждане на неясни процедури на тъмно за подбор на доставчици без определени критерии, без ясна методика за оценка. Това заяви бившият директор на компанията Владимир Русев в студиото на "Денят ON AIR".

Компанията е работила с унгарско, полско и румънско мляко преди да поеме новото ръководство, уточни той.

"Ние прекратихме работата и договори на фирми посредници. С две фирми бяха подписани договори за 6 милиона литра за 10 месеца на цена 40 стотинки над пазарната. Изградихме критерий. Методите за оценка разделиха на малки и големи доставчиците", обясни Русев.

По думите му, когато не се работи с български млекопроизводители, а с търговци, във фирмата посредник могат да се извършат всякакви нередности.

"Порочен е подборът. Избрани са три фирми, едната е посредник, другите две са млекопроизводители. В договорите няма определена цена. В същия ден се подписват три анекса на една и съща цена. Как е възможно и млекопроизводител, и търговец да предлагат на една цена доставка на мляко? Апелирам към БАБХ да провери доставчика, който е търговец, винаги има съмнение за качеството", призова бившият директор на "Ел Би Булгарикум" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него в компанията са върнати старите порочни практики. Русев коментира и твърдението от управителя на компанията за умишлен фалит.

"Давам няколко факта. Прекратихме порочните доставки за 2,400 млн. лв. Заварихме свръхдоставки на мляко, което доведе до свръхпроизводство на тайни продукти. Успяхме да проведем преговори с най-голямата монголска компания. 1 млн. лв. бяха заплатени авансово за един млековоз, за два товарни автомобила и за два леки автомобила. Ако тези коли бяха дошли навреме, ние нямаше да ползваме външни услуги. По времето на предишния изпълнителен директор транспорта от Добрич до Видин са го плащали на 3600 лв., ние го предоговорихме за 3500 лв.", даде пример гостът.

Русев определи сегашното финансово състояние на "Ел Би Булгарикум" като стабилно.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
2 rate up comment rate down comment 0
Колю Мариновски
преди 4 месеца
Как така от няколко месеца се назначават експерти без нужните качества и опит.Без обяви ...без интервюта....ей така от никъде кацат из офисите. Тепърва ще се научават да различават сирене от кашкавал. Еми няма да стане така. Фирмата не е училище нито дойна крава за връзкари. Сигнализирай за неуместен коментар