Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Теодосий Спасов: Животът на хората на изкуството не е лек, политиката стана бизнес

"Музиката е спасение, абстрахиране от битовизмите", посочи виртуозът

21.12.2023 | 21:50 Редактор: Толя Стоянова

Когато хората на изкуството са притеснени финансово, това им личи на сцената. Каквото и да правят, нямат полета на свободата, за да създадат нещо мащабно. Музиката е спасение, абстрахиране от битовизмите. Животът на хората на изкуството не е лек в това време. Приоритет са други неща. Политиката стана бизнес. Това заяви виртуозът Теодосий Спасов в студиото на "Денят ON AIR".

Той призна, че музиката винаги му е давала отговор на всички въпроси. Според него всеки музикант би трябвало да се стреми към нивото на артиста. 

"Тази година беше много активна. Това изисква много енергия, отдаденост и лишения, за да поддържам ниво. Едва сега съм си дал почивка. Не е лека нашата професия. Всяка професия устремена към нивото на артиста е тежка", каза Спасов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Виртуозът сподели, че е бил на турне в САЩ и в Канада заедно със северномакедонския китарист Влатко Стефановски.

"Бях поканен скоро да свиря и в Македония. Постоянно поддържам връзка с музиканти от Балканите. За нас българите Северна Македония ще остане Македония. Мен много ме обичат там. Ние за политика не говорим, защото нас ни интересува изкуството. Между нас обикновените хора няма омраза", посочи Спасов.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
бабаяга
преди 4 месеца
Стига сте си нарочвали негативи за да си криете фашизма! Сигнализирай за неуместен коментар