Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Безотговорни шофьори убиват хора на пътя - докога ще търпим престъпната самонадеяност?

Адв. Людмил Рангелов за трагедията с Ферарио Спасов: Безсмислено прекъснат човешки живот от напълно безотговорно лице

13.11.2023 | 20:47 Редактор: Тодор Петров

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов прехвърли в Ловеч делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов.

Адвокат Людмил Рангелов коментира пред Bulgaria ON AIR, че това е добро решение, защото ще гарантира безпристрастност и обективност на раз

следването. 

"Това не би могло да стане, ако се приемат измененията в Конституцията и законите, които се предлагат. Тогава кой би упражнил контрол върху наблюдаващия прокурор? Как справедливостта и обществените очаквания биха били удовлетворени", попита юристът.

По думите му при трагедията с Ферарио Спасов прокурорът е подходил шаблонно към подобно ПТП. 

"При ПТП със смъртен случай, когато водачът не е употребил алкохол и наркотици, най-често няма задържане. Липсва достатъчно информация за личността, а обществената опасност от извършеното деяния очевидно е голяма. Говори се за недопустимо висока скорост. Ако прокурорът бе постановил 72-часово задържане, през тези три дни щеше да стане ясно кой точно е водачът на ПТП-то. Ако тук няма форма на умисъл, най-малкото е една престъпна самонадеяност", обясни адв. Рангелов в "Денят ON AIR".

Гостът добави, че обществото винаги има подозрения за корупция и нещо нагласено, но в случая става дума за обичайна повърхностност по отношение на фактите. 

"Тук е сериозна опасността лицето да се укрие. Това е безсмислено прекъснат човешки живот от напълно безотговорно лице", изтъкна адв. Рангелов и сподели, че очаква присъда в диапазона от 6 до 8 години затвор за обвиняемия за смъртта на Спасов.

"Независимо от екстремното увеличаване на санкциите, няма дисциплиниращ ефект върху водачите", констатира адв. Рангелов.

Гледайте целия разговор във видеото.