Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Владислав Панев: Имаме шанс за местните избори, ДПС са нужни на този етап

"Важно е как ще протече предизборната кампания", каза зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ

11.09.2023 | 20:40 Редактор: Вяра Димова

Как "Продължаваме промяната" и "Демократична България" си поделиха градовете за местния вот? 

"Няколко партии в една коалиция с централна регистрация за местните избори - естествено, че има напрежение. Ръководим се от това да излъчим кандидати за кметове, които имат най-голям шанс да спечелят, не само в София, а и в цялата страна. Един от основните проблеми на България е феодализацията", коментира зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това е причина за много хора да бягат към София или чужбина, и това обезлюдява цели региони от страната.

"Не мисля, че ще имаме друг областен град, освен Бургас, в който да имаме двама кандидати. Има голяма подкрепа и за двамата кандидати в Бургас. Не смятам, че издигането на двама кандидати ще доведе до блестящи резултати в Бургас, но такова е решението и на местните хора", обясни зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Панев прогнозира шанс за подкрепа, не само в големите градове, но и в някои по-малки общини, но подчерта, че това зависи и от предизборната кампания.

"Очаквам кампания, която да убеди избирателите, че ние можем да донесем промяна във феодалния строй на много места. Разумно е да има ваканция, не просто заради предизборната кампания, а защото трибуната на НС ще се използва за предизборна кампания. При добра организация би могло да се гласуват до първата седмица на октомври 13-те закона, т.е. далеч преди датата за местните избори", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Според него европейски пари могат да бъдат използвани в сектори, които не могат да оцеляват на пазарна основа и даде пример с инвестициите в електроразпределителната система.

"Когато започнат да се месят в конкуренцията, в реални пазари и сектори, в които и без това си работят на пазарни начала, е тотално грешен подход. Аз управлявах собствен бизнес допреди да стана депутат. Още след влизането в ЕС, си казах, че до еврофондове няма да припарвам, защото това е вредна бизнес практика", припомни гостът.

Панев коментира и решенията, които се вземат в коалицията. "Питани сме за сферите, които ни интересуват. Преди лятната ваканция гласувахме нови ръководители на Сметната палата, на Здравната каса, водиха се сериозни дебати", разкри той и допълни, че за логистиката, осигурена от Алексей Петров, той е научил само от медиите.

"Алексей Петров досега съм го свързвал с това, че беше основна пречка за влизането ни в Еврозоната. Януари месец Алексий Петров организираше група за натиск", отбеляза зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Той припомни приоритетите на коалицията и каза, че е важно какво ще се направи и след тях, тъй като, за да се превърне България в просперираща държава, те не са достатъчни. 

"За пълен мандат съм скептичен в този формат. Не виждам какви цели ще имаме общи за четири години, че да ги преследваме. ДПС са нужди на този етап", смята Панев.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Милена
преди 7 месеца
Не вярвам, че ще успеете в местните избори... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Лео
преди 7 месеца