Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бивш секретар на МВР: Божков не е очаквал, че в делата ще се спомене и Пригожин

"Минало е времето на чадърите и е дошло времето на участие в организациите", сподели проф. Николай Радулов

28.08.2023 | 20:14 Редактор: Михаела Кирилова

Службите агресират президент и управляващи, а реформите в спецслужбите продължават. 

"Очевидно е, че не става дума за реформа в службите, защото "Продължаваме промяната" изобщо не са наясно. Тяхната концепция е да сменят ръководните кадри и казват, че е пълно с руска агентура, а това не е така. Трябва да се прави преценка кой може да върши работа - това е важното. Денков и Габриел не са компетентни и не разбират. Мария Габриел не е ГЕРБ, тя е изгубеното дете в тъмна стая. Ръководителят на "Продължаваме промяната" се държи сякаш той управлява държавата", заяви бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него аргументите за отстраняване на главния секретар на МВР са глупави, защото са свързани с няколкото загинали полицаи. Проф. Радулов обясни, че полицаи загиват винаги и има поредица от ръководители, до които трябва да се стигне, преди да се уволни главният секретар. Гостът също се фокусира върху факта, че от ГДБОБ не успяват да се справят с престъпността. 

"ГДБОБ и МВР залавят само трева. Невъзможно е да не забележиш, че пред училищата и дискотеките върви бизнесът на кокаина. Някой не просто си затваря очите, а прави така, че кокаинът и хероинът да се продават без ограничения. Минало е времето на чадърите и е дошло времето на участие в организациите" коментира проф. Николай Радулов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той засегна и темата за завръщането на Божков и прие варианта, че е имало някаква уговорка. Според госта Божков се е излъгал и не е очаквал в делата да се спомене и името на Пригожин. 

"Адвокатите на Божков са говорили с хора от прокуратурата и те косвено са казали, че може да се разчита на справедлив процес. И Алексей Петров си мислеше, че изходът му ще е лесен, но трупът му беше положен в едно парадно гробище. Няма никаква опасност Божков да се укрие, но това е един от начините да го тероризират" категоричен е бившият секретар на МВР.

Той сподели, че убийството на Алексей Петров и завръщането на Васил Божков в България са случайности.

"Категорично няма да се стигне до поръчителя и убиеца на Алексей Петров. Проучва се и след това се забравя. Няма такова поръчково убийство, за което службите да знаят", каза гостът в края на разговора.

Гледайте целия разговор във видеото.