Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Карлос Контрера готов да хвърли оставка в Столичната община

ГЕРБ бламират предложенията ми и работят с ДБ за местните избори, мотивира се той

24.07.2023 | 21:15 Редактор: Юлиан Христов

Председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет Карлос Контрера, обмисля да подаде оставка. В предаването "Денят ON AIR" той сподели, че причината е, че от ГЕРБ и "Демократична България" работят заедно за следващите местни избори.

"Колегите от ГЕРБ решиха да бламират мои предложения и гласуваха срещу мен в комисия. С колегите от ВМРО вървим да хвърля утре оставка като председател на комисията по транспорт. Мисля че търпяхме достатъчно. След като те са решили няколко месеца след изборите да се пакетират с "Демократична България" и Борис Бонев, да си ги вземат. Ние търпяхме три години всички глупости", каза Контрера.

Той припомни, че от ВМРО са подкрепили Йорданка Фандъкова за този мандат, за да "не дойде червен кмет". Според него обаче сега "през парадния вход вкарват новото червено и вече има договорка между ДБ и ГЕРБ как ще играят след изборите".

Той смята, че е странно, че най-голямата политическа партия в общината все още не е издигнала своя кандидатура и допусна, че има договорка за това да бъде подкрепен кандидатът на "Продължаваме промяната – Демократична България" Васил Терзиев и в Столичния общински съвет да има мнозинство, което да управлява.

По отношение на участието на ВМРО в изборите за местна власт Контрера обясни, че към момента има три партийни номинации и още две граждански. Относно слуховете за това, че той е един от кандидатите на партията за кмет, той каза, че такива слухове има и за "г-н Каракачанов, и за г-н Джамбазки".

В края на август ще бъдат ясни номинациите, каза още Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира идеята си 10 от бронираните машини, които правителството иска да изпрати като помощ за Украйна, да бъдат дадени за аварийни дейности в София и за противодействие на пожари.

"Те казват, че е тази техника е некачествена за военни цели. Тогава кого лъжат? Когато твърдиш, че изпращаш военна техника, която не е годна за военни действия, тогава на кого се слагаш? Имам усещането, че всячески умно-красивата общност държи темата Украйна, защото няма какво да говори", коментира общинският съветник.

Контрера взе отношение и по промените в Конституцията, предложени от ПП-ДБ. Според него с предложението за това 24 май да бъде национален празник е постигнато разделение в обществото.

"Прави се, за да се втвърдява този "сектантски електорат", обясни той.

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.