Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Божанов: Ако ГЕРБ не бяха предложили Димитър Радев, вероятно ние щяхме да го направим

Според депутата изказването на Радев за Украйна е "откровена глупост"

14.07.2023 | 20:19 Редактор: Юлиан Христов

За съжаление, президентът Радев, особено с това, което каза, че Украйна настоявала да води тази война, това не е някакво мнение, то е откровена глупост - нападнатата страна да иска да води война.

Това каза депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов в предаването "Денят ON AIR". По думите му най-лесният начин да спре войната, е агресорът да спре своето нападение.

"Както и президентът Зеленски му каза – да вдигнем ръцете, да ги поканим с хляб и сол и да им кажем: "Вземете си". Надявам се, че при подобна ситуация президентът Румен Радев няма да постъпи така", каза Божанов.

Той коментира и разпределянето на председателските постове на комисиите в парламента. Божанов обясни, че след като правителството се доминира от представители на ПП-ДБ, то е логично в парламента да бъде обратното.

Според Божанов опозицията в лицето на ИТН и БСП са отказали да излъчат свои представители за комисии, които са им отредени.

"Те не предложиха номинации и за това тези комисии стоят без председатели. Ако не предложат председатели, ще работят с председател, определен от председателя на НС", обясни депутатът.

По отношение на кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ Божанов заяви, че с досегашната си работа той е показал, че работи за влизането в Еврозоната.

"Това е приоритет, който сме заложили в редица предизборни кампании. Смятаме, че той е подходящ за тази работа", обясни Божанов и допълни, че не е важно кой е предложил Радев, защото, ако това не са го направили ГЕРБ, вероятно са щели да го направят от ПП-ДБ.

Той обясни, че по темата с Еврозоната ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си имат доверие.

По отношение на бюджета Божанов каза, че прогнозите са за запазване на добрите темпове на събираемост.

Божанов каза, че предстои приемането на Закона за електронното управление, който предвижда увеличаване на събираемостта от глобите на МВР. Това е заложено и по линия на Закона за бюджета и в Закона за МВР.

По отношение на Закона за електронното управление - Божанов каза, че в него е заложен механизъм за борба с дезинформацията в социалните мрежи и т. нар. "тролски ферми", които действат по даден сигнал, като разпространяват определена информация.

Божанов отрече информацията за това, че Васил Терзиев ще бъде оттеглен като кандидат за кмет на София. "Васил Терзиев е много способен кандидат и, смятам, бъдещ кмет, който има управленски опит и визия за града, който много години е трупал проблем", допълни Божидар Божанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха-Ха
преди 4 месеца
Божанка, на такива мекеретта като тебе, йок трибуна от където да ръсиш врели-некипели! Сигнализирай за неуместен коментар