Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сиди: 30 години ни обясняват за ченгета, а издигнаха внук на ДС за кмет, хората ги интересува друго

"И днес продължават да бият хора в Северна Македония", каза съпредседателят на ВМРО

27.06.2023 | 20:59 Редактор: Искра Ангелова

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България и "Спаси София".

"В шок съм, че демократичната общност, която 30 години ни обяснява за ченгетата, държавна сигурност и как трябва да бъдат унищожени, преди 15 минути издигнаха внук и правнук на агент на Държавна сигурност за кмет на София - няма лошо, ще ги видим в битка, човекът сигурно има качества. Тези, които никога нямаше да управляват в коалиция с ГЕРБ, ни проглушиха ушите", каза съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Той разкри, че и от ВМРО ще имат кандидат за кмет.

А новите скандали с РСМ Сиди коментира така: "И днес продължават да бият хора в Северна Македония, една година след абсурдното френско предложение, което дойде с цел единствено и само да бъде подчинена България. Виждате как Жозеп Борел каза, че няма проблем с двустранните отношения."

"Утре сутринта има заседание на българския парламент. Първа точка трябва да бъде налагане на вето на РСМ до решаване на всички тези двустранни спорове, защото когато пребият българин в центъра на Охрид и закриеш всички български организации със задна дата, означава, че има проблем", допълни Сиди в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него големият проблем е, че държавата не реагира.

"Хората в Брюксел слепи ли са, не виждат, че там се бият хора ли? Нали има някой, който наблюдава този процес - ние видяхме кой го наблюдава този процес - сложно казано български представител в ЕП, по-скоро представител на странно течение на други знамена Илхан Кючук, който поиска да бъдат премахнати двустранните спорове от рамката за преговорите", подчерта той.

По думите му декларацията на Бундестага е абсурдна.

"Защо ние не направим реципрочното и да признаем хилядолетното съществуване на австрийския език, хилядолетната австрийска култура, например. Ние си мълчим и издигаме ченгета за кметове от демократичната партия. Не може да се създаде с идеята, че срещу вас е ГЕРБ и мафията, и да влезете в управление с мафията", възмути се съпредседателят на ВМРО.

И е категоричен, че проблемите на българите са от съвсем друго естество.

"Проблемът е как ще влязат в магазина и черешите няма са 8 лв. за килограм. Интересува ги как ще влязат в магазина и ще могат ли да си купят месо. Искат нещо да се случи за тях, а тези хора се вълнуват кого да сложат министър, зам.-министър и областен управител", отсече Александър Сиди.

Той е на мнение, че Борисов се страхува от нещо.

Гледайте целия разговор във видеото.