ПП-ДБ и "Спаси София" обявиха: Васил Терзиев е кандидатът ни за кмет

Формациите обявиха намеренията си на обща пресконференция

27.06.2023 | 19:51 Редактор: Юлиан Христов

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София". Това обявиха трите партии на специална пресконференция.

“Исках за начало да ви кажа в какво вярвам, защото това е причината да правя нещата, които правя в последните 15 години. Най-много вярвам в свободни, можещи и мислещи хора, хора, които вярват в мечтите и го реализират”, каза кандидатът за кмет Васил Терзиев.

"С успеха идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкова повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички заедно да вървим напред. Отговорността е една от причините да бъда тук. Причината да искам да го направя - защото искам заедно да построим по-добро бъдеще. Заедно да построим град на бъдещето, но за тази цел ни трябват много хора, които го искат. С голямо задоволство мога да кажа, че тези хора ги има", каза той и уточни, че са работили няколко месеца за подбор на кметове, за да може да гарантират създаване на по-добра и европейска столица.

"С този екип, който ние изграждаме, ще говорим на дълго и широко за нашите планове - от големите идеи до първите неща, които бихме направили", отбеляза той.

По думите му има няколко неща, които са му присърце - първите две неща са свързани с образованието и детските градини, а трето е да се създаде по-чист град, но и уреден по кварталите. ”Това ще постигнем с добре работеща администрация за гражданите. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, защото те са по-близки до хората по кварталите", поясни Терзиев.

“Амбицията ни е след 4 години да се погледнем в очите и да няма големи разлики между това, което сме казали и това, което сме изпълнили. Всичко това започва с първия камък", отбеляза той, цитиран от БГНЕС.

"Борим се за три неща - ще се борим за убедителна победа на местните избори за спечелването на кметското място, ще се борим за мнозинство в Общински съвет, за да може всички тези добри идеи да не останат добри идеи, а да бъдат реализирани в добри политики, борим се качествено и достойно управление, което да превърне София в пример", разкри още Терзиев.

Снимка: БГНЕС