Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Христанов: Всяка атака срещу Борисов удря "Продължаваме промяната"

"За "Капитан Андреево" никой не ми е задал нито един въпрос", каза лидерът на партия "Единение"

08.06.2023 | 20:39 Редактор: Искра Ангелова

Пеевски беше изчезнал, а сега се появи особено тържествено. Прави впечатление, че прокуратурата не се интересува от него. Интересува се от г-н Борисов, най-накрая излязоха данни за това какво е предоставено като преписки в НС. Изглежда като поредна клопка. Странното е арогантното отношение на г-н Пеевски, в 48-ото НС на този човек не му видях очите, появи се 2 пъти и това беше. Изведнъж той започна да се появява на челните редици, започна да говори, че ще пише Конституция. Това каза лидерът на партия "Единение" - Иван Христанов, в студиото на "Денят ON AIR".

Според него изглежда, че има капан и политици са паднали в него.

"Напълно е възможно все пак да има скрити козове в ръкава, които колегите и лидерите на "Продължаваме промяната" да могат да извадят в последния момент. В същото време няма как да не видим, че всяка атака срещу Борисов вече започва да удря "Продължаваме промяната". И тази колаборация е напът да се разпадне много бързо, защото то ще стане прекалено токсично за "Продължаваме промяната", допълни Христанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му никога не сме били свидетели на това някоя от партиите да говори за този кабинет като кабинет с дълъг хоризонт.

"Винаги се е знаело, че той ще има къс хоризонт. И след натиска от страна на Гешев - Борисов, очевидно говорим за скъсяване на хоризонта. Няма как да не си припомни бруталното убийство на Къро в Южна Африка, изпратили са му наказателен отряд през цялото земно кълбо, за да го унищожи. Най-вероятно тук има отзвук за борбата с мафията от миналата година, когато редица знакови измами и схеми бяха свалени. Това очевидно доста разбърка картите на всички играчи", поясни лидерът на партия "Единение".

И е на мнение, че главният прокурор е трябвало да бъде освободен, още преди да е бил назначен.

"За "Капитан Андреево" никой не ми е задал нито един въпрос. И Гешев трябва и на това да отговори. "Май пак ще се емигрира" - това е отговорът на българския народ на целия театър, който гледаме. Няма морал, няма смелост, няма никакъв професионализъм в тези хора", възмути се Христанов.

Гледайте целия разговор във видеото.