Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бивш шеф на "Автомагистрали": Бутафория е това вадене на ядки, Шишков е претърпял катарзис

Десислава Христова призова да се направи инспекция на пътищата, за които министерството сега дава пари

10.03.2023 | 21:18 Редактор: Елеонора Танева

Продължават обвиненията и обясненията за качеството на строежа на пътища у нас.

"Много често министър Шишков говори за строителна бутафория, до някаква степен не е ли бутафория това вадене на ядки по неустановения по закона ред? Има си процедури, не да ги вадиш и размахваш. звучи ми като пиар акция. Може би има проблеми, но не се прави по този начин, не и под формата на пиар кампания", коментира бившият директор на "Автомагистрали" Десислава Христова в студиото на на "Денят ON AIR".

По думите ѝ през последните месеци много се говори, но нищо не се върши на практика. 

"Ние много пъти говорихме за ин хаус процедурите, за съмнителните договори, кой е доставчик, кой строител. Нищо не се предприема, арх. Шишков беше част от екипа на министър Комитова, в който и аз съм била. Като че ли е претърпял катарзис, не съм го и виждала да коментира договорите по ин хаус. Трябва да има еднакъв аршин за всички", призова Христова.

Тя уточни, че никога не се е срещала и не познава строителния предприемач Велико Желев.

"Той беше сред поканените на среща при Комитова, но нито един собственик на фирма не дойде, работили сме със служители на "Хидрострой". Благодарна съм му за това, че защитава позиция, която и аз съм имала - вече няма съмнение кой строи, защото ако доставяш материали, едва ли се интересуваш колко дълбок е асфалтът, който се полага", заяви бившият директор на "Автомагистрали".

Христова изрази разочарованието си, че започнатите по нейно време реформи са "срещнали стена" при следващите управляващи. Призова министър Шишков да инспектира новите пътища, за които плаща. 

"Той нали сега разплаща, защо не извади ядка от това, което сега е построено, ще, но първо платихме. Първо направи проверка и тогава плащай", посъветва го тя.

Гледайте целия разговор във видеото.