Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сиди: Трябва да унищожим безумната инфлация, да се ограничи търговската надценка

България да наложи вето на преговорния процес на РСМ с ЕС, призова съпредседателят на ВМРО

17.02.2023 | 21:08 Редактор: Елеонора Танева

ВМРО се явява самостоятелно на изборите. Какви коалиции са възможни - ще стане ясно след вота. Това заяви съпредседателят на партията Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR"

"Ние, както "Български възход", призовавахме дълго време за обединение на личности и идеи, да върнем разума в политиката. Търсим не влизане в парламента, а връщане на нормалността в политиката. Тук не е въпрос кой, къде, какви листи ще води. Все още няма разговори, водим разговори по политики, няма такива за депутатски листи", категоричен беше Сиди.

Гостът попита чрез Bulgaria ON AIR защо след като всички очакват наесен избори 2 в 1, сега ще се похарчат 100 млн. лв. 

"Важно е хората да водят нормален живот, да унищожим тази безумна инфлация, да се ограничи търговската надценка. Ние предложихме закон, с който може да бъде ограничена още при Ковид кризата, тогава от БСП казаха "абсурд", посочи Сиди. 

Съпредседателят на ВМРО е категоричен, че правенето на автоматични коалиции и сметки от сорта на "1+1+1" не излизат. По думите му е необходимо голямо обединение, което да даде тласък напред, нужда е "консервативно патриотична алтернатива".

Сиди категорично заяви, че България трябва да наложи вето на преговорния процес на РСМ с ЕС.

"Предателството по темата "Македония" се случи, когато дойдоха нови леви хора, докарани от Канада да ни оправят. Категорично е нужно ново вето, спира ни единствено липсата на Народно събрание. Ветото се налага на Съвета на Европа, когато тръгнат преговорите. Продължаваме да можем да спрем този процес, макар той да е спрян, защото никога няма да изпълнят условията", убеден е Сиди.

Гледайте целия разговор във видеото.