Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Гърневски, ГЕРБ: Откраднаха Пловдивския панаир по време на управлението на Овчаров и Нинова

"Градът е загубил половин милиард лева", смята той

13.02.2023 | 21:07 Редактор: Петя Кръстева

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подаде оставка като член на ГЕРБ.

Пловдивският панаир беше откраднат от държавата, когато г-н Румен Овчаров беше министър на икономиката. Негов зам.-министър беше председателят на борда на Панаира г-жа Корнелия Нинова. По тяхно време панаирът изчезна. Още оттогава държавата и общината не са получили и лев дивидент.  Това заяви Спас Гърневски от ГЕРБ-СДС в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му Панаирът си остава на мястото. 

"Той е замислен да бъде раздържавен с 49% в публично-частно партньорство между общината и г-н Георги Гергов  и 51% контрол от държавата. Един кръг от хора успява да изиграе общината, защото ѝ създава удобен устав, чрез който общинският съвет губи контрола по процедурите за увеличаване и намаляване на капитала", поясни той. 

Гостът беше категоричен, че нито държавата, нито общината "са получили и няма да получат и 5 лв. от Пловдивския панаир".

"Когато разровихме сделката, при която Гергов купува допълни 2%, за да стане мажоритарен собственик, открихме, че има двамата бивши собственици с възстановена земя в тези 2% - единият е реституиран, а другият, който е с по-голям дял в Панаира, не е получил никакви акции. Ако това е така, е престъпление, извършено в министерството управлявано от Овчаров и Нинова. Вероятно Гергов не притежава тези 51%, а е станало престъпление, което да бъде разровено", каза той пред Bulgaria ON AIR

Гърневски подчерта, че "ако тези имоти отидат на публичен търг на пазарна цена, ще станат над половин милиард лева". Сигнал за случая е подаден до прокуратурата още през 2017 г., но така и не е имало реакция. 

"Пловдив е загубил тези пари и не е получил нито стотинка дивидент", смята гостът.  

Той коментира и скандалите около изграждането на стадиона в Пловдив. 

"Стадиони трябва да има, а ГЕРБ направи така, че да помогне и на "Ботев", и на "Локомотив" да имат своя спортна база. Има различни тълкувания кой е виновен за забавянето - дали строителите или кметската власт е изпуснала контрола над тези обекти", обобщи той.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тошко Петков
преди 1 година
АЙДЕ БЕ, ВЕРНО ЛИ !? МАЙ, МАЙ, ПАСЛЪГВАШ ПО ГЕРБЕРСКИ !? ТРАЙ СИ ВЕЧЕ ! Сигнализирай за неуместен коментар