fallback

Ненков, ГЕРБ: Няма причина да няма правителство, но вероятно отиваме на избори

Всички други партии ще бягат като дявол от тамян от "Продължаваме промяната", заяви народният представител

30.11.2022 | 20:16 Автор: Тодор Петров

"Още нямаме име за премиер. ГЕРБ има подготвени хора, но трябва да се намери баланс между различните партии. С конкретни задачи, които това правителство да изпълни. Чак тогава да се говори за състав. С голяма вероятност отиваме на следващи избори. В момента не виждам оправдание да няма правителство. По определени теми има широко мнозинство", заяви депутат от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че има много голямо поляризиране в обществото и от "Демократична България" са комплексирани, че електорално ще загубят. "И ние ще загубим избиратели, но в името на държавата трябва да излезем от тази политическа криза", настоя депутатът от ГЕРБ.

"Колкото и избори да направим, никой няма да придобие такава мощ, че да има мнозинство да си нареди дневния ред както му е угодно. Трябва да има политическа отговорност, затова правителство на малцинството е рисково", подчерта Ненков пред Bulgaria ON AIR. 

По думите му няма логична причина, освен страх, "да не се излезе от тази каша". От ГЕРБ ще разговарят с всички партии в търсене на мнозинство, тъй като всеки трябва да пренебрегне политическото си его в опит за пресечни точки.

"Колегите искат ГЕРБ да влезе в капан и да направи правителство с ДПС, което няма да бъде стабилно. Считаме, че ДБ са по-разумни от "Продължаваме промяната" и трябва да представляват част от обществото, което излиза и протестира. Ако се направи правителство без ГЕРБ, пак няма да е стабилно", смята депутатът. 

Според него ще дойде време, когато ДБ и всички други партии ще бягат като дявол от тамян от "Продължаваме промяната". Едно обещание нямат, което да е изпълнено, изтъкна Ненков.

Той не вижда логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат на "Продължаваме промяната", особено по начина, по който те си го представят.

"Нищо не разбирам от флашки и кодове. Немалък процент от хората също нищо не разбират. Изборът трябва да е достъпен и разбираем за всеки един гражданин. Немалък процент хора не вярват на машините. Ако една машина е развалена или хакната, това поставя под съмнение целия избор. Ако в една секция стават манипулации, това не поставя под съмнение целия избор. Ние не сме против машините, но трябва да има избор", коментира още Ненков.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback