Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ненков, ГЕРБ: Няма причина да няма правителство, но вероятно отиваме на избори

Всички други партии ще бягат като дявол от тамян от "Продължаваме промяната", заяви народният представител

30.11.2022 | 20:16 Редактор: Тодор Петров

"Още нямаме име за премиер. ГЕРБ има подготвени хора, но трябва да се намери баланс между различните партии. С конкретни задачи, които това правителство да изпълни. Чак тогава да се говори за състав. С голяма вероятност отиваме на следващи избори. В момента не виждам оправдание да няма правителство. По определени теми има широко мнозинство", заяви депутат от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че има много голямо поляризиране в обществото и от "Демократична България" са комплексирани, че електорално ще загубят. "И ние ще загубим избиратели, но в името на държавата трябва да излезем от тази политическа криза", настоя депутатът от ГЕРБ.

"Колкото и избори да направим, никой няма да придобие такава мощ, че да има мнозинство да си нареди дневния ред както му е угодно. Трябва да има политическа отговорност, затова правителство на малцинството е рисково", подчерта Ненков пред Bulgaria ON AIR

По думите му няма логична причина, освен страх, "да не се излезе от тази каша". От ГЕРБ ще разговарят с всички партии в търсене на мнозинство, тъй като всеки трябва да пренебрегне политическото си его в опит за пресечни точки.

"Колегите искат ГЕРБ да влезе в капан и да направи правителство с ДПС, което няма да бъде стабилно. Считаме, че ДБ са по-разумни от "Продължаваме промяната" и трябва да представляват част от обществото, което излиза и протестира. Ако се направи правителство без ГЕРБ, пак няма да е стабилно", смята депутатът. 

Според него ще дойде време, когато ДБ и всички други партии ще бягат като дявол от тамян от "Продължаваме промяната". Едно обещание нямат, което да е изпълнено, изтъкна Ненков.

Той не вижда логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат на "Продължаваме промяната", особено по начина, по който те си го представят.

"Нищо не разбирам от флашки и кодове. Немалък процент от хората също нищо не разбират. Изборът трябва да е достъпен и разбираем за всеки един гражданин. Немалък процент хора не вярват на машините. Ако една машина е развалена или хакната, това поставя под съмнение целия избор. Ако в една секция стават манипулации, това не поставя под съмнение целия избор. Ние не сме против машините, но трябва да има избор", коментира още Ненков.

Гледайте целия разговор във видеото.