Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Доц. Михов: Изнасяме оръжия за Украйна и тя воюва с тях, няма решение на кризите

"Целта на правителството беше да вкара посредници в търговията между "Булгаргаз" и "Газпром", заяви той

09.09.2022 | 21:04 Редактор: Ваня Кузманова

В разгара на политическите битки - има ли идеи за решения на кризите? 

"Над 75% от българските граждани изпитват затруднения в ежедневните си нужди и покриването на разходите. Тази тенденция ще продължи и това се чувства от хората. Кризите избуяха, решение няма. Кирил Петков и Асен Василев ни убеждаваха как са оставили държавата с огромен излишък, а всъщност този излишък е счетоводно заявен, благодарение на неразплатените извършени дейности. Парите обявени за излишък са задържани пари за заплати и оперативна дейност на фирмите", заяви доц. Милен Михов от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

Под думите му заплахата е ясна - дългова спирала и трудно преодоляване

"Когато хазната е празна, следват заеми. Мит е, че сме шампиони по икономическо развитие. Могат да се погледнат данните на НСИ и да се види, че този ръст на индустрията се дължи само на ръста на военнопромишления комплекс и износа на оръжия. Изнасяме оръжия за Украйна и тя воюва с нашите боеприпаси, но това няма да трае много дълго, защото започва снабдяване на украинската армия със системи и въоръжения от НАТО", посочи доц. Михов. 

Неговото мнение е, че пари няма, но вдигането на данъците не е решение, защото той вижда притеснението на гражданите. 

"Не може за недоразуменията на четворната коалиция да плаща обикновеният гражданин", изтъкна гостът и допълни, че правителството е направило подарък на монополиста "Лукойл" с 25 стотинки бонус за личните потребители, което гарантира свръхмонолна висока цена с държавна помощ, преминаваща през личния автомобил на човека", заяви доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.   

Той каза, че целта на правителството беше да вкара посредници в търговията между "Булгаргаз" и "Газпром", 30% от цената на газта отиват при посредници. 

И заключи, че в РСМ няма да се стигне до референдум, за да се прекрати договорът за добросъседство, но в Скопие се разиграва антибългарската карта с цел да принудят САЩ и НАТО да окажат поредния натиск върху България за поредното отстъпление

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК