Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Денчев: Държавата е пред национална катастрофа, няма ясни послания

Според него в новия кабинет не трябва да има пряко участие на политическите сили, а да се излъчи експертен или програмен кабинет

06.09.2022 | 21:05 Редактор: Теодора Патронова

Единни ли сме за големите каузи? 

"Единствено новата партия на Янев и самият Янев казва, че няма да поставя разделителни линии как ще участва в управлението, ако участва. Хареса ми и нещо друго - тези дни Борисов предложи да се загърбят политическите различия след 2 октомври. Това е някакъв нов нюанс. Не е добре да се говори, че в България няма да се формира правителство. Нека политическите сили да направят всичко възможно, че да се образува правителство", коментира общественикът проф. Стоян Денчев в "Денят ON AIR".

Той добави, че партиите трябва да загърбят тяснопартийните си интереси. По думите му държавата е изправена пред национална катастрофа, но също така и Европа.

"Примерът със Съединението на България дава основания да мислим, че в такива сюблимни за държавата моменти, политиците биха могли да се превърнат в държавници. Би било добре служебният кабинет да вземе реални мерки за хората, които пострадаха от наводненията, защото те не са виновни. Радев трябва да каже кои са виновни", каза проф. Денчев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че на първо място трябва да бъде българският народ. Общественикът съобщи, че се двоуми за кого да гласува на тези избори, защото няма ясни послания и разграничителни линии. Според него в новия кабинет не трябва да има пряко участие на политическите сили, а те да дадат съгласие за излъчване на експертен или програмен кабинет.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК