Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Димитър Недков: Започна предизборният туризъм, продават ни "All inclusive" надежди

"Изборите, които предстоят, ще са най-съдбоносните за България", заяви писателят

02.09.2022 | 20:11 Редактор: Искра Ангелова

С какво може да ни изненада българската политика на 2 октомври?

"Движех се по пътищата у нас тези дни и видях, че е започнал новия сезон на предизборния туризъм. По която и магистрала да тръгнеш, поне през 10 км срещаш един луксозен туристически автобус с политически слогани по него. Явно са тръгнали да продават "All inclusive" надежди на електората. Почти всеки сезон имаме избори", каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него е притеснителен не само предизборният туризъм, но и възобновеният туризъм на мигрантите.

"Това е сблъсъкът на цивилизацията - да дойде непълнолетен представител на друга цивилизация, да седне в цял автобус, наблъскан със свои сънародници, и без да му пука, да утрепе като кучета представители на реда", допълни Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му изборите, които предстоят, ще са най-съдбоносните за България.

"Става въпрос за съдбата на Републиката - ще я има ли, или няма да я има. Дали ще има работещо правителство зависи от това дали ще имаме нормален парламент. Да престанат да си играят на опозиция и управляващи, трябва да седнат и заговорят кое е важно за оцеляването на тази нация. Още по-тревожното е газифицирането на политическия разказ. Нима не разбират колко е опасно да си играят на геополитика през призмата на енергоносителите", попита писателят.

Той смята, че президентството е влязло в бизнес с властта.

"Когато Слави Трифонов изгря на политическия фронт - ние казахме: "Появи се третото свръхего", защото първото беше ясно - Борисовото его, 12 години. Неговият лик е диктатуиран върху снагата на "Майка България" и лесно не може да изчезне. Вече говорихме докъде доведе второто его - до тази полупрезидентска, полувицепрезидентска република. От свръхегото обаче аз останах изумен - опитен човек, шоумен, постоянно чете сценарии, на него сценарият му даде главната роля", добави Димитър Недков.

Той бе категоричен, че думата "референдум" звучи по-друг начин, изречена от лидера на ИТН: "Това, ако е част от сценарий, то е сценарий за собствено оцеляване - да не бъдем изхвърли от историята."

А в "предизборния туризъм" писателят чувал само клишета, но не и собствени мисли.

"Мисля, че избирателна активност ще бъде катастрофална, защото няма нещо, за което да не е излъган народът. Няма нищо убедително, което да накара хората да се замислят. Хората ще наказват и наказанията ще бъдат жестоки. И ако не се развърже възелът с топлото, защото идва зимата, индивидът мисли по друг начин. В момента има много специалисти по газа, без дори да си представят какво представлява", каза Димитър Недков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Трябва ни Надежда, а "All inclusive" всички обичаме, не винаги е както искаме но пък винаги е далавера...дано и сега е така... Сигнализирай за неуместен коментар