България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кубрат Пулев: И в момента ме канят в политиката, но в парламента удариха дъното

"Депутатите са безотговорни, всичко това, което се случва, връща България назад", каза най-добрият ни боксьор

02.08.2022 | 09:05 Редактор: Искра Ангелова

Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е един от най-търсените спортисти да влезе в политиката. През юни миналата година той даде заявка за своя партия, но тази идея остана на заден план.

"И тогава, и сега го казвам - не мога да бъда изкушен нито от политиката, нито от каквото и да е. Моето изкушение е да бъда единствено в България, защото това е моята родина. Спрях се, защото не обичам нещата да се случват бързо и да е припряно. Ние лесно можехме да направим партия, почти всичко беше готово. За мен не е важно аз да вляза в политиката, важно е да има смисъл от това нещо", каза Кубрат Пулев в студиото на "България сутрин".

Според него на два ринга не може да се играе.

"Винаги съм бил човек на принципи, човек, който когато прави нещо - го прави, както трябва, или изобщо не се занимава. Не обичам неща, които се правят колкото да отбием номера. Канили са ме много пъти в политически проекти, от години наред ме канят, включително и в момента. Може да ме привлече проект, който е силен и е в интереса изцяло на България. Виждате днешната ситуация в политиката - българинът е обезверен, политиците са като съвсем отделно ядро от българския народ", призна Пулев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му най-важната институция у нас - парламентът, се е превърнал в говорилня и трибуна за реклами.

"Хората виждат и разбират всичко, и именно заради това те са обезверени. За съжаление, физическите саморазправи в парламента стигнаха дъното. Това са кавги, които не отиват на тази институция и на тези хора, които са поставени от народа там. Депутатите са безотговорни и го превърнаха в игра кой кого да надцака. Всичко това, което се случва, връща България назад", категоричен е най-добрият ни боксьор в тежка категория.

"Спортистите ни тренират в мизерни условия за днешната действителност. Всяко едно такова нещо демотивира състезателя. От финансова гледна точка на много от тях им е трудно. Това беше една от причините да не отида в националния отбор. Във всеки един сектор в България е така - абсолютен хаос и никакъв професионализъм", призна Кубрат Пулев.

Попитан колко тежка всъщност беше загубата от Дерек Чисора, той отговори: "Не го чувствам като загуба. Преодолявам ги много лесно. Спортът е това - да отидеш и да опиташ. За мен беше важно, защото имам толкова фенове, представлявам България. Следващият мач ще е към края на годината. Не е ясен съперникът."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
СКЪПИЯ БАРОВЕЦ
преди 1 година
2. Принцесо искам да ти кажа, че си много красива и освен Тайсън Фюри и останалите топ бойци те искаме за гадже, не ни оставяй никога моля те! Само си помисли, ако не искаш да си поне приятлека с нас, колко много ще страдаме. Ти си необикновена мацка и ако, не искаш нашето приятелсто ние, ще страдаме много. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
СКЪПИЯ БАРОВЕЦ
преди 1 година
1. Искам да кажа на Ромео Бекъм и Русия Китаец за тайната Принцеса заради коята Дани Илиев Заряза Гери Никол, че много искам да ми стане гадже. Аз съм пича със златния ланец, който и предложих да и подаря, а тя го остави преди време на моста на влюбените и не ми го взе. Дето после пред дискотеката франсе каза на китаеца вики я да и дадеме вип карта, а тя не пожелая да влезе и после качулките я спасиха от момчетата, които исхаха да я вземат завинги с тях. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
СКЪПИЯ БАРОВЕЦ
преди 1 година
Ромео Бекъм и Русия Китаец опитвам се, да ви открадна тайната Принцеса заради коята Дани Илиев Заряза грозната дебелана гери никол. Скъпа Принцесо много искам, да бъдеш мое гадже завинаги! Падам ти на колене с не един брой, а с 10-те най-скъпи пръстена на планетата, ти си най-красивата и скъпа мацка във вселената! Уникална си няма втора като теб, браво на ГДБОП, че те спасиха от момчетата, които се опитаха да те отвлекат, за да може да ти се обясня в любов и дано, да ми обърнеш внимние сладка Сигнализирай за неуместен коментар