Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Чорбанов, ИТН: Ще влезем в НС, парламентарната република не е най-добрият вариант

Ние бяхме тази част, без която не можеше да има правителство, изтъкна гостът

01.09.2022 | 20:26 Редактор: Ваня Кузманова

Предизборни и следизборни сметки - кои ще излязат верни?

"Ще минем бариерата от 4%. Смятам. че здравата мисъл у хората ще види какво от обещаното е свършено и какво всъщност е направено за периода, в който ние бяхме в Народното събрание. Ние никога не сме определяли цялостната политика. Ние бяхме тази част, без която не можеше да има правителство и не можеше да бъде гласувано нищо", заяви проф. Андрей Чорбанов от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

Под думите му това, с което кандидатстват в бъдещото Народно събрание, са техните програми. 

"Голяма част от конфликтите, които възникнаха в Народното събрание, бяха на база неспазване на предизборните обещания и тези програми, с които ние сме изпратени там", допълни той. 

"Това, което не бива да става, е да се преминава добрият тон. Какъвто и да бъде резултатът, парламентът ще бъде много фрагментиран. Много от организациите твърдят, че няма да бъдат с този и онзи, но много трудно ще се направи споразумение, за да има работещо правителството, от каквото държавата има най-много нужда в този момент", посочи проф. Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че съблюдават техните интереси и тези на гражданите, които са ги изпратили в парламента. 

"Това, което се видя в последните години е, че парламентарната република не е най-добрият вариант. Няма комуникация между отделните групи власти. Трябва да се направи нещо, за да има работещо правителство. Нека хората да кажат дали биха се уповавали до голяма степен на президента като институция", коментира професорът. 

И заключи, че кампанията ще започне утре и ще имат възможност да се срещнат с техните избиратели и да отговорят на въпросите, които ги вълнуват.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 2
Kateliev
преди 1 година
Щом Мая се отказа, ще има преливане на още гласове към Славун Сигнализирай за неуместен коментар