Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Шефът на ФПБ: Радев хапе ръката на БСП, която го хранеше, държавата нехае за потребителите

"Има такъв народ" е виновникът да не бъде приет законът за колекторските фирми, посочи инж. Емил Георгиев

15.08.2022 | 20:03 Редактор: Тодор Петров

Шефът на Федерацията на потребителите в България инж. Емил Георгиев поиска с отворено писмо оставката на министъра на икономиката Никола Стоянов.

"Това, което сътвори министърът на икономиката, ни дойде малко в повече. Служебното правителство трябва да се въздържа от действия, които може да се тълкуват като политическа намеса. Държавата нехае за правата на българските потребителите. Оставам с убеждението, че министърът извършва политическа поръчка", каза той в предаването "Денят ON AIR".

Егото на министъра било засегнато и той е започнал политическа разправа, смята гостът на Ганиела Ангелова.

"Случилото се е не толкова срещу г-н Маргаритов - това е човекът, който вдигна летвата. Не може на секундата да се посегне на заместник-министър на икономиката, който даде всичко от себе си", категоричен е инж. Георгиев.

Той заговори и за метаморфозата при президента Румен Радев. Според него левият избирател е бил подведен при избора на президента за втория му мандат.

"Битката между президента и лидера на БСП много хора не могат да си я обяснят. Аз си обяснявам едно - никога човек не трябва да хапе ръката, която му е дала хляба. Президентът беше изкаран от военните служби и беше направен президент изключително със съдействието на г-жа Нинова", коментира шефът на ФПБ.

"Знам по какъв начин се опитаха да разбият левия електорат. Сега той е достатъчно мъдър. По-консолидиран е, отколкото на предишните избори. От БСП настоявахме парламентът да не се разпусне и да се състави програмно правителство, а избори да има в началото на юни", каза още инж. Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

"Като депутат бях свидетел на какви ли не провокации, само и само да се свали правителството. Напънът бе свързан с перспективата ръководител на КПКОНПИ да бъде бившият МВР шеф Бойко Рашков. Това хвърли ГЕРБ в ужас, защото си дадоха сметка, че ще се разкрият огромни корупционни схеми за милиарди", подчерта председателят на ФПБ.

Инж. Георгиев смята, че "Има такъв народ" е виновникът да не бъде приет законът за колекторските фирми. По думите му става дума за 4-5 млрд. лв., които се въртят в тази сфера.

"Очертава се тежка кампания и фронтален сблъсък с ГЕРБ, те са основните ни конкуренти. Ще се стремим към достойни избори. Вече сме готови с листите", завърши той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Радев не хапе ръката на партията,която гласува за него, а казва истината, че Нинова беше дясната ръка на Киро-Кокорчо. Тя мълчеше, когато Киро отказа да плаща газа на Русия,когато БГ, разбирай Киро изгони 70 дипломати и се хвалеше с това; когато Ас.Василев прилапа парите за заплатите на руското посолство и се оправда с европейска заповед.Тя подписваше разрешенията за износ на оръжие и боеприпаси за тежка артилерия. Това лицемерие и дебелоочие и президентът не можеше да го понесе. Сигнализирай за неуместен коментар