Директорът на ДКК обвини министъра на икономиката в политически натиск

Тя твърди, че е била подведена при решението да увеличи членовете в съвета на директорите на компанията

10.08.2022 | 17:58 Редактор: Ирена Бакърджиева

Директорът на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова-Кръстева обвини служебния министър на икономиката Никола Стоянов в политически натиск. Тя твърди, че е била подведена при решението да увеличи с още трима членовете в Съвета на директорите на компанията.

"Той ми предостави едно пълномощно и декларация и ми каза, че това е във връзка с дейността на ДКК. Излизайки от кабинета, аз му позвъних да го питам за какво точно се отнася, и тогава той ми отговори, че ще депозира документите за промени в състава на директорите на ДКК. Да, това е негово право, но не по този начин да бъда подведена с подписването на декларации, без да ми е разяснено за какво точно се отнася", заяви изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева.

"Има решения на министър Нинова, с което е взето решение бордът на директорите на ДКК да бъде със 7 души. По никакъв начин не може да се възприеме решението на министър Стоянов за увеличение на борда на директорите, негова самоволна хрумка, или решение, което не е подкрепено с предходна история", каза членът на борда на директорите на ДКК Венцислав Димитров.

Последва отговор от Министерството на икономиката. Оттам обвиниха изпълнителния директор на компанията, че саботира работата на министерството. Стартирала е и проверка по сигнал по повод умишлено допусната финансова злоупотреба в дружеството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК