ДКК дава "Кинтекс" на прокуратурата, отчетена е 17 пъти по-малка печалба

Смиляна Митова с обвинения към бившия директор Александър Михайлов

08.06.2022 | 11:55 Редактор: Елеонора Танева
ДКК дава

Държавната консолидационна компания ще сезира прокуратурата за установени нередности в "Кинтекс". Финансовият доклад на дружеството за първото тримесечие на годината е показал 17 пъти по-малка печалба, отколкото печалбата за същия период на миналата година.

Това каза изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Смиляна Митова. Имало примери, които били парадоксални за управление на държавно дружество.

Един от тях е договорът за 42 млн. евро, който бившият директор Александър Михайлов твърдеше, че е сключил в полза на дружеството, а настоящото ръководство заяви, че такъв договор не е открит в документите на предприятието:

"Установи се от извършената проверка, че всички договори, сключвани за този срок - шест месеца назад, не са докладвани в Съвета на директорите. Следва изводът, че господин Михайлов е управлявал дружеството еднолично. Не е спазвал правилата нито на устава на "Кинтекс" ЕАД, нито на договора за управление, нито на правилата за работа на Съвета на директорите, както и тези, че не е уведомявал ръководството на ДКК за сключваните договори", каза Митова, цитирана от БНР.

Смяната на ръководството на "Кинтекс" беше направена през април.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК