Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Гърдев, ИТН: От записа на ДБ стана ясно, че се води нечестна игра, политиката не им върви

"Съдбата на "Има такъв народ" ще я определят българските избиратели", заяви международният секретар на партията

29.07.2022 | 20:02 Редактор: Искра Ангелова

Сбогом на поредното правителство - има ли вина партията на Слави Трифонов за неговия крах?

"Съдбата на "Има такъв народ" ще я определят българските избиратели. В тези динамични процеси, които се случиха, особено последните няколко седмици, настроенията и усещанията на хората много ясно се избистриха. На следващите избори партията ще се пребори не само да влезе в парламента, но и да има по-добър резултат. След изявлението на нашия лидер всичко беше ясно. Хората, които бяха забъркали този скандал, ходеха по студиата. Христо Иванов участваше във всички телевизии, за да каже, че това, което е казал, не го е казал", каза международният секретар на "Има такъв народ" Димитър Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

Той попита защо ИТН не е била поканена на този разговор.

"От записа стана ясно, че се води една нечестна игра с нас. В миналия парламент Христо Иванов отново беше човекът, който излезе на трибуната и с неясни аргументи каза, че няма подкрепи правителството. И когато предупредихме няколко пъти - излязохме лошите", допълни Гърдев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него хората са били свидетели на политически инженеринг.

"За да се оплюе едната партия, за да излязат другите по-бели, защото е очевидно, че политиката им не върви. И че има големи трудности, и че губят избиратели. Това поведение не е само срещу нашата партия. Това го има в политическия живот. "Демократична България" отдавна не е била във властта, ГЕРБ направиха така, че 12 години останалите политически партии да изгубят инстинктите си", категоричен е международният секретар на ИТН.

По думите му от партията винаги са имали желанието и готовността да проведат политиките, които са подписани в коалиционното споразумение.

"Такова деление на българското общество - на "мафия" и на "бели пухести", е крайно опасно. Първо, че това е жаргон, второ - това се доказва в съда. Това е политическа неопитност и провокации на всеки сантиметър. И с тези си действията, хората видяха, че ние сме принципни и постоянни в това, което говорим. Видяха и тези, които не спазват дори морални житейски принципи", поясни Димитър Гърдев.

Попитан дали ИТН ще отиде сама на избори или от партията са готови да се коалират с ВМРО, той отговори: "Към момента виждам, че за всички партии стои този въпрос - с кого ще се коалират. Ние не сме видели програмата, това е основата на съвместни действия."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК