ИТН атакува "Продължаваме промяната" заради шефа на КЕВР, Тошко Йорданов се изгаври с Петков

От БСП не участваха в гласуването за връщането на Иван Иванов начело на комисията

28.07.2022 | 13:40 Редактор: Ваня Кузманова

Иван Иванов отново застава начело на Комисията за енергийно и водно регулиране. Това реши парламентът с гласовете на "Продължаваме промяната", ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ". От БСП не участваха в гласуването. 

Взаимни обвинения между доскорошните коалиционни партньори от "Продължаваме промяната" и ИТН предизвика темата с противоконституционния избор на председател на КЕВР.

"Чувах как от ИТН, ГЕРБ и ДПС искаме да върнем Иван Иванов. Не, не искаме, защото това се случва автоматично по силата на решението на Конституционния съд. По силата на некомпетентността в управляващата коалиция и поради липсата на коалиционна култура в един от коалиционните партньори", заяви депутатът от ИТН Ива Митева. 

"Избирателите са ви пратили за една нормална държава, вие подменихте вота на избирателите и не защитихте това, за което са ви избрали, така че няма какво да ни говорите за култура", посочи депутатът от "Продължаваме промяната" Николай Агов.  

От ДПС видяха причината за противоконституционния избор на Станислав Тодоров в неопитността на "Продължаваме промяната".

Според ИТН основният виновник е началникът на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова. Те отправиха остри обвинения срещу нея.

"Да си в коалиция с "Продължаваме промяната" означава да им се съгласяваш на всички глупости. Ако кажеш, че нещо не е правилно, те те обявяват за съдружник на ГЕРБ, ДПС, Баба Яга, Дядо Мраз, Снежанка и които се сетят още. Ти си им враг", заяви Тошко Йорданов.

Отношението си към "Продължаваме промяната" Тошко Йорданов демонстрира и с външния си вид. Депутатът се появи със специална тениска с препратка към харвардската диплома на премиера в оставка Кирил Петков.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК